-->

DOĞAL CİLT MASKE TARİFLERİMİZ CİLDİNİZİN GÜZELLİĞİ İÇİN

Sivilce Lekeleri                                                                                                                                                     548_378371012239469_904026803_n


Gece yatmadan önce cildinizi temizleyin. Yarım limonun suyunu sıkın. Yüzünüze sürün. Sabah 1 tatlı kaşığı pak maya, 1 adet aspirini un haline getirin, içine 1 tatlı kaşığı oksijenli su koyup boza kıvamına gelince yüzünüze sürün. 20 dakkika bekletip yıkayın.


1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp ezin. 1 çorba kaşığı badem yağını ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ilık suyla temizleyin. Bu karışımı haftada 1 gün tekrarlayın.


Bir yumurta akını, bir çay kaşığı limon suyunu ve aynı ölçüde balı, iki yemek kaşığı pastane mayası ile karıştırın. 20 dakika cildinizde bekletip yıkayın.


SİVİLCE İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ

Akne İçin Maske

1 adet portakal

1 çay kaşığı kabartma tozu


Portakalın kabuklarını önce rendeleyin daha sonra havanda krem haline gelinceye kadar dövün. Üzerine 1 çay kabartma tozunu ilave edin. Sivilcelerin üzerine sürün ve en az 30 dakika bekletin.


NORMAL CİLT İÇİN CİLT BAKIMI


Normal ciltler; yumuşacık, gergin, sıkı, pürüzsüz, lekesiz ve esnektir. Ne parlak ne donuk, ne çok yağlı ne de çok kurudur. Tüm ihtiyacı; günde iki kere (sabah-akşam) temizlenip, ardından nemlendirilmesi ve tabii yazkış demeden güneş koruyucu krem sürülmesidir. n Normal ciltler için hazırlanmış hafif temizleme sütlerini kullanabilirsiniz. Güneşten koruyucunun aşırı yağlı olmaması gerekir. Bu önlemler dışında, kullanacağınız tüm sabun ve şampuanların, PH değerinin 5.5 olmasına dikkat edin!


Vücut İçin Peeling

Malzemeler:

Deniz tuzu

Badem yağı

1-2 damla bitkisel koku

Uygulama:

Gerektiği miktarda deniz tuzunu havanda döverek parçalayın. Daha sonra kıvamı tutturacak kadar badem yağını tuza yedirin. Hoşlandığınız bitkisel bir kokudan birkaç damla damlatın. Karışımı küçük parçalar halinde elinizle vücudunuza uygulayın. Yapmış olduğunuz peeling karışımını cildinize yaydıktan sonra cildi kas yönüne doğru ovarak ölü hücrelerden temizleyin.


Yoğurt Peelingi

3 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın, vücudunuza sürün, sonra ılık suyla yıkayın ve vücudunuza bal sürün. 5 dakika bekletip balı da yıkayın.


Kuru Ciltler İçin Krem

Malzeme:

1 çay fincanı su

2 çorba kaşığı toz halinde zambak kökü

1 çorba kaşığı süzme bal

30 gr lanolin

1/2 tatlı kaşığı gül suyu

Uygulama:

Zambak kökü tozunu suda 1/2 saat kaynatın, süzün, balı ilave edin. O arada lanolini benmaride eritin. Ateşten aldıktan sonra, önce zambak kökünü sonra gül suyunu karıştırın.


 





YAZININ DEVAMI ==> DOĞAL CİLT MASKE TARİFLERİMİZ CİLDİNİZİN GÜZELLİĞİ İÇİN
DOĞAL CİLT MASKE TARİFLERİMİZ CİLDİNİZİN GÜZELLİĞİ İÇİN
DOĞAL CİLT MASKE TARİFLERİMİZ CİLDİNİZİN GÜZELLİĞİ İÇİN
LihatTutupKomentar