-->

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır? (Porselen Makyaj)

Kalıcı makyaj son zaman içinder moda olan makyaj yöntemlerinden biridir. Birnevi dövme yaptırmaya benzer. Orjinal ismi “mikro-pigment uygulaması”dır. Yani özel iğnelerle doğal ve mineral boyaların deri yüzeyinin hemen altına aşılanması prosedürüdir. Kalıcı makyaj, çalışan bayanların veya ev hanımı olsa dahi sürekli bakımlı görünmek isteyen bayanların tercih ettiği teknikdir. Sabahları dakikalarca uğraşıp özene bezene yapılan makyajlar akşama doğru akıp gidiyor ve olmasından daha kötü görüntüye neden oluyor. İşte burada kalıcı makyaj devreye giriyor. Kozmetik ürünlere karşı cildi titiz olan bayanlar da kalıcı makyajla bu işkenceden kurtuluyor. Kaşlara, gözlere ve dudaklara olmak suretiyle 3 farklı uygulaması vardır. Hatta çok hafif cilt kuslinkarı veya meme büyütme veya küçültme operasyonu sonrası meydana gelen dikiş izlerini hafifletmek de mümkün olabiliyor.


Kalıcı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?


Gözde kalıcı makyaj uygulaması eyeliner veya kirpik sıklaştırma prosedürüdir. Doğal görüntüyü seven bayanlara kirpik sıklaştırma uygulaması tavsiye edilir. Bu uygulamada kirpik diplerine nokta vuruşları yapılır ve 8 yıla kadar dayanıklıdır. Eyeliner uygulaması ise ince veya kalın, kuyruklu veya kuyruksuz olmak suretiyle iki çeşittir. Yoğun makyaj seven bayanlar genellikle keskin hatlı eyeliner programını tercih ederler. Bu uygulama 10 yıla kadar dayanıklıdır. Bu yüzden iyi karar vermek gerekir. Eyeliner silinmeye başladığında üzerine yeniden bir prosedür yapılarak bu süre uzatılabilir. Bu kadar uzun süre neredeyse bir ömre denk gelebilir. 10 yıl boyunca her gün gözünüzde aynı biçimli eyeliner görmek sizi biraz sıkabilir.


Kalıcı Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?


Dudak kontüründe ise dudak rengini parlatmak, dudak çerçevesini belirginleştirmek, dudak kuslinkarını örtmek, dudak biçimlerini değiştirmek veya günlük kullanabileceğiniz doğal bir ruj rengi aşılamak gibi çeşitleri vardır. Dudağının kalın olduğundan rahatsız olan bayanlar kalem ucu kadar incelikte dudaklarını kalıcı makyaj programıyla inceltebilirler. Aynı biçimde üst dudağı ince olan bayanlar için kalıcı makyajla dudağı kalınlaştırmak mümkün olabilir. Kalıcı dudak makyajında renk seçimi oldukça önemlidir. Örneğin sarışın bir bayanın koyu tonlarda renk uygulatması kötü görüntüye yol açacaktır. Dudak tonundan daha koyu tonlarda renkler kullanılır ve ortalama 3-5 yıl kadar dayanma süresi vardır.


Kalıcı Kaş Makyajı (Kaş Kontürü) Nasıl Yapılır?


Kalıcı kaş makyajı bayanların en fazla tercih ettiği teknikdir. Özellikle kaşları simetri olmayan, çok nadir olan veya çeşitli nedenlerle kaşları bozulmuş olan bayanlar kalıcı kaş makyajıyla harika kaşlara sahip olabiliyor. Kaşlar için kahve tonlarından cildinize ve saçınıza İdeal renk seçilir. Yüz tipinize İdeal kaş biçimi tasarlanarak prosedür gerçekleştirilir. 4 yıla kadar dayanma süresi vardır.


Kalıcı makyajın birçok üstünlükı olduğu gibi dezüstünlükleri da vardır. Öncelikle uygulama yaptıracağınız yeri çok iyi araştırmalısınız. Uzman kişinin tecrübelerini ve daha önce yapmış olduğu uygulamarını öğrenmelisiniz. Malzemelerin steril ve tek kullanımlık olmasından emin olmalısınız. Bunlardan emin değilseniz sağlığınızı riske atmayın! Ayrıca alfa-hidroksi asitler, retinoik asit ve glikolik asit gibi cildi soyan maddeler sahip boyaları kalıcı makyaj uygulamasında kullanılmadığını öğrenin. Bu maddeler kalıcı makyajın dayanıklılığının azalmasına neden ollinkar. Sonuçlardan pişman olup sildirmemek için yaptıracağınız prosedürleri defalarca düşünmelisiniz. İstediğiniz renk ve biçimleri hoşce uzmanınıza belirtmelisiniz. Kalıcı makyaj yaptırıp sonuç olarakn memnun kalmazsanız sildirmek için ikinci bir hata yapmayın. O boyalar kendi kendine zaman içinde silinecektir. Bazen yüzünüzde hiç makyaj görmek istemeyen bayanlardansanız kalıcı makyajdan uzak durmalısınız. İyi düşünün ve kendiniz için en doğru kararı verin!


 


HER ŞEY BİZ KADINLAR İÇİN…


Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır? (Porselen Makyaj)

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır? (Porselen Makyaj)





YAZININ DEVAMI ==> Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır? (Porselen Makyaj)
Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır? (Porselen Makyaj)
Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır? (Porselen Makyaj)
LihatTutupKomentar