-->

Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadardır?

Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadardır?



Biz kadınların en büyük zaaflarından biri makyaj malzemeleridir. Biri bitmeden birine saldırmak, ucuz bulmuşken almak, ambalajına hayran olup makyaj masamızda çok güzel duracağını düşünmek, bir ürünü çok beğendikten sonra tüm renklerini almak için uğraşmak gibi bir sürü zararlı zaaflar… Unuttuğumuz bir şey vardır ki o da makyaj malzemelerinin ömrü! Bayılarak aldığımız o ürünlerin tarihi geçer, kullanılamaz hale gelir, bu sefer de atmaya kıyamayız. Artık bu alışkanlığımıza bir son vermeliyiz güzeller!


Her makyaj ürününün kendine ait son kullanma tarihi vardır. Bu süreler 6 aydan 3 yıla kadar değişmektedir. Şimdi bu ürünlerden temel olanları teker teker inceleyelim.


Fondöten


Cildin güzel görünmesi için vazgeçilemeyen ürünler arasında fondöten gelir. Genelde küçük tüplerde satılan fondötenler olduğu gibi kocaman şişelerde satılanları da mevcuttur. Fakat en iyi kalitede üretilmiş fondötenin bile raf ömrü 1.5 yılı geçmez. Kapağı açıldıktan sonra ise kullanım ömrü en fazla 6 aydır. Kıvamı koyulaşan, uygularken topçuklar oluşan, kokusu ve rengi değişen bir fondöteniniz varsa hemen atın! Kullandığınız fondöten maksimum 1 yıl sizinle kalmalı. Fondöteninizi nemli, ışıklı ve sıcak ortamlardan uzak tutmalısınız.


Pudra


Bozulduğunu anlaması en zor olan ürünlerdendir pudra. Genelde sertleşip rengini vermemeye başlar. Pudranın kapağı kapalıyken ömrü 2 yıldır fakat açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketmek gerekir. Pudralı ya da pata krem tarzındaki fondötenlerin ömrü biraz daha uzundur.


Allık


Allık, son kullanma tarihine dikkat edilmesi gereken en önemli ürünlerdendir. Bozulmuş allıklar ciltte kırmızı lekeler bırakır! Kullanım ömrü 12 ile 18 ay arasında değişir.


Rimel


Rimel, en çok kullandığımız ve haliyle en çok satın aldığımız kozmetik ürünlerin başında gelir. Kapağı açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra da 6 ay ömrü vardır. Fakat çoğu rimel yapısından dolayı 2 aydan sonra kurumaya başlar. Kurumuş rimelinize hint yağı ya da badem yağı ekleyerek bir kaç kere daha kullanma şansı verebilirsiniz.


Ruj


Bozulduğunu kolay kolay belli etmeyen ürünlerden diğeri de rujdur. Parlak ve sedefli rujlar açılmadan 2.5 yıl kendini korurken açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü kalır. Pastel renkli ve mat rujlar ise açılmadan 3 yıl kendini korurlar ve açıldıktan sonra da 1 yıl boyunca rahatça kullanabilirsiniz. Rengi ve kokusu değiştiğinde, yağlandığında ya da yumuşadığında rujunuzun çöpe gitme vakti gelmiştir.


Eyeliner


Hepimizin kullanmaktan zevk aldığı eyelinerı bitirmek biraz zordur. Fakat kullanım ömrü 3 ile 6 ay arasında değişir.


Göz Farı


Bitirmekte çok zorlandığımız ve atmaya kıyamadığımız far paletlerinin kullanım ömrü en fazla 3 yıldır. 1 yıl içinde bozulan farlar da vardır.


Göz Kalemi


Bir göz kaleminin kullanım süresi en fazla 2 yıldır. Bir zamanlar alıp kenara attığınız kalemlerinizi hala saklıyorsanız mutlaka atın. Bozulmuş göz kalemi gözlerinizde ciddi sorunlara sebep olabilir.


Oje


Kullanırken dikkat edilmesi gereken ürünlerden biridir. Açılmadan 1 yıl, açtıktan sonra da 8-9 ay ömrü vardır. Daha önceden açılıp denenmiş ojelerden satın almak kaçınılmazdır. Bu yüzden çabuk koyulaşır, rengini değiştirir, parlaklığını yitirir ve şişenin dibine çökerler. Her kullanımdan sonra şişenin ağzını asetonla temizleyip buzdolabının rafında saklamak gerekir.


Bu yüzden ihtiyacınızın olduğu kadar makyaj malzemesi alın güzeller. Herşeyi sırasıyla deneyin. Her beğendiğiniz ürünü alıp onu makyaj çantanızda bekletmeyin. Ürünlerinizin saklama koşullarına çok dikkat edin. O koşullara uymadığınız takdirde ürününüz son kullanma tarihinden de önce bozulur. Tarihi geçmiş ürünleri kullanmaya devam etmeyin. Bozulmuş ürünler; cildinizde alerjik reaksiyonlara ve mantarlara neden olabilir. Ayrıca makyaj malzemelerinizi arkadaşlarınızla paylaşmayın. Birden fazla kişi tarafından kullanılan ürün bakteri üretir. Ürünleriniz sadece size özel olsun. Kendinize güzel bakın.






YAZININ DEVAMI ==> Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadardır?
Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadardır?
Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadardır?
LihatTutupKomentar