-->

Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?

Kilo vermek diyince aklınıza ilk ne geliyor? Neden kilo veremiyorum diye hiç düşündünüz mü? Kaç defa sıkı bir diyet uyguladınız ve sonuç hüsranla bitti? Dergilerde, reklamlarda hoş vücutlu mankenleri görünce kıskanıp da günlerce aç kaldığınız oldu mu? Evet kilo vermek çok gerilimli çok zorlu bir süreçtir. İnançla, samimiyetle ve dikkatle uyduğunuz diyet uygulamalarına rağmen bir türlü kilo vereyen insanlar vardır. Yeme içme kaçamakları yapmakla, diyet programına uymamakla, programı ciddiye almamakla suçlanan insanlar… Oysa kilo verememenin sebebi yalnızca diyet yapmamak veya çok yemek yemek değildir. Sağlık problemleri, ruhsal problemler, çevresel etkenler ve ilaçlar gibi birçok neden vardır. En etkin diyet uygulamalarının etkisi bile bir süre yavaşlar ve en sonunda durur. Çünkü hepimizin unuttuğu bir şey vardır. O da vücudumuzun kendini koruması! Biz ilk günler kilo veriyoruz diye sevinirken, o tiroid hormonu üretiminde bir miktar kısıtlamalara giderek mkırılmadıkça kilo vermek imkansız hale gelebilir.etabolizmasını düşürür. Peki neden kilo veremiyoruz?


Kilo verirken zorlanıyorsanız, gece yemek yemeği seviyorsanız, yemekten sonra çok çabuk acıkıyorsanız, tatlı krizleriniz varsa, sürekli halsizseniz, çabuk yorulup terliyorsanız, sinirliyseniz, acıkınca çarpıntınız oluyorsa, yemeklerinizi hızlı tüketiyorsanız insülin direnci probleminuz olabilir. İnsülin direnci olan bir kişide direnç kırılmadıkça kilo vermek imkânsız hale gelebilir.


Neden Kilo Veremiyorum?


Cildiniz çok kuruysa, saçlarınız dökülüyorsa, tırnaklarınız kırılıyorsa, unutkanlık varsa, sürekli yorgun hissediyorsanız veya şişkinlik varsa tiroid beziniz tembellik yapıyor olabilir. Tiroid hormonu üretimindeki yetersizlik kilo vermeme nedenlerindendir.


Böbreküstü bezlerinin herhangi bir nedenle aşırı miktarda kortizol hormonu ürettiği durumlarda da kilo vermek imkânsızlaşır. Yüzün ay gibi yuvarlaklaştığı, boyun ense bölümünün yağ birikimi sebebiyle kalınlaştığı, karında mor kırmızı çatlakların ortaya çıktığı, hipertansiyon, ödem ve yorgunluğun eşlik ettiği kilo direnci durumlarında böbreküstü bezlerinizde büyük ihtimalle problem vardır.


Tabi birçoğumuzun yaşadığı veya yol açtığı durumlar da kilo vermeyi zorlaştırıyor. Mesela alkol kullanımını sürdürmek, az su içmek, kalsiyum, selenyum ve magnezyum azlığı, D vitamini, demir, B12, omega-3 noksanlığı vb. Kullandığınız bazı ilaçların -bilhassa antidepresanların, beta blokerlerin, anti psikotik hapların, antihistaminiklerin- kilo vermenizi engelleyebileceği aklınızda olsun hoşler.


Günde 2 litre suç için. Sık sık şok diyetlere girip çıkmayın. Diyet yapacağım diye gün boyu aç susuz gezip öğün atlamayın. Stres ve depresyondan uzak durun. Kendinize özel hazırlanmayan diyetleri programa kalkmayın. Muhakkak ki her diyet -yani oldukça az kalori kazanımı- başlangıçta bir miktar kilo verdirebilir ancak “problem odaklı olmayan bir beslenme planı” uyguluyorsanız bu diyetler bir müddet sonra etkisiz hale gelecektir. Spor yapmadan sağlıklı kilo veremeyeceğinizi unutmayın. Ne kadar az yerseniz yiyin, spor yapmazsanız kilo almasanız bile yağlanmadan kurtulamazsınız. Herşeyden önce de mutlu olun! Hayat üzülmeye değmeyecek ve zaman harcanmayacak kadar çok kısa!


Sağlıkla kalın.


HERŞEY BİZ KADINLAR İÇİN…


Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?

Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?





YAZININ DEVAMI ==> Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?
Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?
Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?
LihatTutupKomentar