-->

Sivilceler İçin Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?

Sivilcelerle başa çıkmak için çok fazla maske çeşidi vardır. Bunlardan bir tanesi de kahve maskesi! Kimi malzemeleri mutfağımızda kolayca bulabilirken kimileri oldukça masraflıdır ve aktarda bile bulunması zor ürünlerdir. Cilt bakımı zaten zaman verilmesi gereken ve çoğu zaman üşendiğimiz, vakit bulamadığımız zahmetli bir iştir. Bu yüzden sizlere mümkün olduğunca bulunması kolay olan malzemelerden oluşan maske tarifleri vermeye özen gösteriyoruz.


Bugünkü anlatacağımız maske yağlı ciltlerin sıklıkla tercih ettiği ve çok kolay hazırlanan bir karışımdır. Sizin da bu maskeyi daha çok tercih edeceğinizi düşünerek ayrı bir sayfa ayırmak istedik. Türk kahvesine pek çok kadın bayılır! Falınıza baktıktan sonra o kahveyle sivilcelerinize bakım yaparak değerlendirmeyi hiç düşündünüz mü? Kahvenin içinde bulunan kafein aslında bir çok yağlı ciltler için üretilen kozmetiklerde vardır. Kafein; ciltteki kan dolaşımını hızlandırır. Kahve telvesini tek başınıza yüzünüze sürerek peelingyapabileceğiniz gibi içine limon suyu ekleyerek de maskenizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Çünkü limon; sivilcelerin baş düşmanıdır! Hadi maskemizi hazırlamaya başlayalım.


Kahve maskesi için gerekli malzemeler;


  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

  • 1.5 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

  • Küçük bir tabak

1 tatlı kaşığı Türk kahvesini küçük bir tabağa koyun. Çay tabağı olabilir. Daha sonra üzerine 1.5 tatlı kaşığı taze limonun suyunu yavaş yavaş ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüze aşağıdan yukarıya doğru olacak şekilde nazik hareketlerle sürün. Tüm maskeyi yüzünüze sürmeye özen gösterin. 5 dakika bekledikten sonra maskeniz kurumaya başlayacaktır. Yüzünüze peeling yaparak soğuk suyla durulayın. Kahvedeki pütürcükler hem ölü hücreyi atacak, hem sivilcelerinize iyi gelecektir. Mis gibi kokan bu karışımı 15 günde 1 kez uygulamalısınız! Bu maskeyi yaptığınız günü takip eden günlerde mutlaka güneş koruyucu krem kullanmalısınız! Çünkü bu iki malzeme cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirecektir. Aksi takdirde cildinizi yakabilir ve güneş lekelerine neden olabilirsiniz.


Cildinize güzel bakın güzeller.





YAZININ DEVAMI ==> Sivilceler İçin Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?
Sivilceler İçin Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?
Sivilceler İçin Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar