-->

Fitness ve Beslenme İlişkisi Nasıl Yapılmalıdır.

Beslenme spor ilişkisinin ne kadar önemli olduğunu artık aramızda sanırım bilmeyen yoktur. Fitness ve vücut geliştirme sporu tüm sporların atası kabul edildiğine göre beslenmenin bu sporlarla ilişkisinin ne kadar güçlü olduğunu eminim benden daha iyi tahmin edebiliyorsunuzdur.


Fitness ve vücut geliştirme sporuyla uğraşan amatör ve profesyonel sporcuların protein,karbonhidrat,su ve vitamin mineral günlük tüketimine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Fitness çok ağır olmayan kilolarla çok tekrarlı çalışma programlarından ibarettir ve kardiyo ile kardeştirler. Bu şekilde antrenman yaparak vücut çevikliğini arttırıp,yağ oranını düşürüp estetik bir vücuda kavuşmak hedeflenir. Bunun için ise doğru karbonhidrat alımı çok önemlidir. Karbonhidrat tüketimi yaparken kesinlike kompleks karbonhidratlardan faydalanılmalıdır.


Ayrıca bu kompleks karbonhidratların lifli gıda olmasına özen gösterilmelidir. Bkz: Bulgur pilavı. Ayrıca karbonhidrat tüketirken gıdaların yağ ve şeker oranına büyük özen gösterilmelidir. Sıfır şeker ve düşük yağlı olmalıdır. Protein tüketimi sağlarken ise yağsız proteinler tercih edilmelidir. Örnek verecek olursak; tavuk göğsü ve light ton balığı idealdir. Supplementler kullanırken ise şeker ve yağ oranı düşük olan protein tozları tercih edilmelidir.Bunlar ise izole veya hidrolize protein tozları olmalıdır. Proteinli gıdalar içerisinde yumurtayı da tüketebilirsiniz. Her ne kadar yumurta lezzet olarak fazla tercih edilmeyen bir gıda olsa da protein ve amino asit bakımından çok zengin bir gıdadır. Fakat yumurta tüketirken dikkat etmeniz gereken en büyük kural, yumurta kesinlikle çiğ şekilde tüketilmemelidir. Haşlama veya yağda hazırlanarak tüketilmesi en uygunudur. Ekmek tercihimiz kepek ekmeği olmalıdır. Bununla birlikte bol tahıllı gıdaları tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır.


Sebze meyve konusuna geldiğimizde ise tüketilmesi gereken gıdaların en başında brokoli gelmektedir.Lezzet konusunda birçok insan tarafından tercih edilmeyen bu gıda mucizevi etkilere sahiptir. En etkili detoks gıdalarından birisidir. Düzenli protein tüketen sporcularda protein emilimi bağırsaklara protein yapışmasından dolayı düşmektedir. Bu ise sporcuların farkında olmadan kas gelişimini yavaşlatmaktadır. Hatta ve hatta durma noktasına getirmektedir.Brokoli bağırsaklarınıza yapışan proteinleri temizler ve vücudunuz protein emilimini arttırır.


Son olarak ise su tüketiminin öneminden biraz bahsedeceğim. Kas gelişiminin sağlıklı olabilmesi için su tüketimi çok önemlidir. Ayrıca böbrek ve karaciğer sağlığımız açısından suyun önemi büyüktür. Sağlıklı kas gelişimi ve sağlıklı yaşam için günde en az iki litre su tüketilmelidir.Unutmamalıyız ki ; spor sağlık demektir. Adele kazanmamız sağlıksız bir şekilde olacaksa bunun hiçbir önemi yoktur. Herşeyin başı sağlıktır.


Sizlere son olarak ise fitness ve vücut geliştirme hakkında bilgilenebileceğiniz bir video sitesinden söz edeceğim. Bu sitenin adı www.vucutgelistirmetv.com! Bu site üzerinden fitness ve vücut geliştirme sporuna dair her şeyi öğrenebilirsiniz. Soru cevap kısmından uzmanlar tarafından kafanıza takılan sorulara yanıtlar bulabilirsiniz. Sağlık dolu sporlar ve günler diliyorum.





YAZININ DEVAMI ==> Fitness ve Beslenme İlişkisi Nasıl Yapılmalıdır.
Fitness ve Beslenme İlişkisi Nasıl Yapılmalıdır.
Fitness ve Beslenme İlişkisi Nasıl Yapılmalıdır.
LihatTutupKomentar