-->

Makyajla Uyumak Zararlımı ? Zararları Nelerdir ?

Bir kadının cildine yapacağı en büyük kötülük nedir? Evet doğru tahmin! Tabii ki makyajla uyumak! Bi laf vardır: “Bir kadın makyajını silmeden uyuyorsa ya silmeyi unutacak kadar mutludur ya da makyajı umursamayacak kadar mutsuzdur.” Belki buna katılabilirsiniz, fakat siz siz olun her gece cildinizi tertemiz yapın. Emin olun sabah tertemiz ciltle uyanınca daha mutlu olacaksınız. Şimdi sağlık konusunu bir kenara koyalım. Gece tatlı uykunuzu bozmaya kıyamadınız ve makyajınızı çıkarmadan uyudunuz. Sabah sizi 2 kat fazla iş bekliyor demektir. Yastık çarşaf fondöten içinde kalmış, onu değiştireceksiniz. Kokan kozmetik ürünleriniz varsa yatağın havası muhtemelen değişmiştir, odayı havalandıracaksınız. Eşinize korkunç görünecek, gece sizi öpmek istediği zaman ağzına gelen kozmetik tadı yüzünden azar işiteceksiniz. En kötüsü de iyice derinize işlemiş olan rimel ve far kalıntıları 5 dakika temizlemeyle çıkmayacak! Bu anlattıklarımız sanırım bizim işimize daha çok gelen zararlar. Makyajla uyumaya başlayacağınız vakit bu sözlerimiz aklınıza gelirse hemen banyonun yolunu tutacağınızı düşünüyoruz. Hatta kendi yaptığınız doğal makyaj temizleyicilerinizi bile kullanabilirsiniz!


Eminiz her makyaj yapan kadın mutlaka bir defa da olsa makyajını temizlemeden uyumuştur. Yorucu iş günü ya da bol alkollü bir partiden sonra kendinizi yatağa zor atmışken, bir kereden bir şey olmaz demişsinizdir. Ama yanıldınız! Sadece bir gece makyajla uyumak bile cildinize büyük zararlar verir. İsterseniz kullandığınız ürünlere göre ne gibi zararlar gördüğünüzü yazalım. Çünkü genel bir açıklama yaparsak ben fondöten sürmüyorum, ben baz kullanmıyorum ki gibi bahaneler edebilirsiniz.


Fondötenle Uyumanın Zararları


Fondötenle Uyumanın Zararları


Cildiniz gün boyunca bakteri, hava kirliliği, egzos gazı gibi zararlı etkenlere maruz kalır. Fondötenle de gözeneklerinizi tıkayınca bu etkenler daha zararlı hale gelirler. Cilt kendini en çok gece 12 ve 3 sularında yeniler. Fondötenle birlikte uyuduğunuzda cildiniz nefes alamaz ve mikrodolaşım engellenir. Bu da erken yaşta kırışmanıza ve sivilcelere neden olur. Cilt zamanla elastikiyetini kaybeder, sarkmalar oluşur ve makyajın kötü etkileriyle savaşamayacak kadar güçsüzleşir.


Makyaj Bazı İle Uyumanın Zararları


En az fondöten kadar cildinize zarar veren diğer bir ürün ise primer yani bazdır. Tüm bazlar silikon içeriklidir. Silikon gün içinde cildinize yeterince zarar verirken gece de birlikte olduğunuzu düşünün? Belki fondöteninizin çoğu gün içinde uçup gidecektir ama baz gözeneklerinize tamamen yerleşir. Bu tehlikeli hareketten sakının güzeller.


Maskara İle Uyumanın Zararları


Öncelikle maskarayla uyumanın kirpiklerinizin kırılmasına neden olduğunu unutmayın. Gündüz daha gür görünmesi için uğraştığınız kirpiklerinizden sabahleyin göz altınızda bir kaç tane görmeniz ne kadar üzücü değil mi? İşin sağlık noktasına bakacak olursak, belki de en önemli organımız olan gözleriniz büyük tehlikede demektir. Maskara partikülleri kıl köklerini tıkayarak aynı cildiniz gibi kirpiklerinizin de tahriş olmasına neden olur. Eğer kirpikleriniz tahriş olursa, şişme ya da bakterilerin neden olduğu göz nezlesine yakalanma ihtimaliniz yüksek. Makyaj yüzünden görme duyunuzu kaybetmek istemezsiniz değil mi? Hatta göz şekli bozukluğuna neden olacak enfeksiyonlara bile neden olabilirsiniz!


Göz Farıyla Uyumanın Zararları


Göz çevreniz çok hassas bir deriden oluştuğu için çok çabuk etkilenir ve daha çabuk yaşlanır. Aylarca paletin içinde bekleyen, fırça ve parmak darbesine maruz kalan farlar mikrop yuvasıdır. Far ile uyuduğunuzda far kalıntıları göz üzerinde dağılır ve gözde arpacık gibi hastalıkların çıkmasına neden olur. Gözünüzde uzun süre far bulunması alerjik reaksiyonlara ve kabarcıklara neden olabilir.


Ruj İle Uyumanın Zararları


Aslında geceye kadar dayanmış bir ruj olduğunu sanmıyoruz. Fakat rujunuz çok kalıcıysa ve temizlemeden uyursanız muhtemelen sabah kalktığınızda dudaklarınızın kuru ve çatlak olduğunu görürsünüz. Rujunuzu temizlemenin yanısıra görüntü açısından her gece peeling yapıp nemlendirmeniz sizin yaranıza olacaktır.


Tüm bu söylediklerimiz özellikle gözleri hassas olanlar için bin kat daha tehlikeli. Makyajınızı temizleseniz dahi gözlerinizde kaşıntı hissediyorsanız halen gözünüzün içinde makyaj kalıntısı kalmış demektir.Gözlerinizi ovuşturmadan önce ellerinizi temizlemezseniz mikropların çoğalmasına neden olursunuz. Bir kereden bir şey olmaz demeyin. Tek gecelik makyajlı uykunun kurbanı olmayın güzeller. Unutkanlık varsa ya eve girer girmez yüzünüzü temizleyin ya size hatırlatma yapsın diye her akşam tekrar eden alarm kurun ya da yastığınızın baş ucunda makyaj temizleme mendilleri tutun. Çok zorlandığınız günler makyajınızı yatakta çabucak temizleyip zararı en aza indirebilirsiniz. Ayrıca makyaj temizleme ürünlerinizin kaliteli olması ve makyajı kolay çıkarması da çok önemli. Sizi dakikalarca uğraştıran ürünler tabii ki makyaj temizleme işinden soğumanıza neden olacaktır. Son zamanlarda popüler hale gelen misel suları makyaj çıkarmada büyük yardımcı olur. Bir kaç hareketle tüm makyajınızın pamuğa geçmesini sağlıyorlar. Üstelik çok uygun fiyatlı olan markalar bile var. Hepsinin performansı birbirine benziyor. Çok yorgun zamanlarda pamuğa bir miktar misel su döküp tüm göz ve yüzünüzü temizledikten sonra bir de toniklerseniz, uykunuzun açılmasını engelleyebilirsiniz. Neticede soğuk suyla yüz yıkamadıktan sonra uykunun tekrar gelmesi çok zor! Fakat bunu her gece alışkanlık haline getirmeyin ve makyaj temizleme jeli ya da köpükle de cildinizi temizleyip, gerekirse peeling yapın.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Makyaj, makyajla uyumak, makyajla uyumanın zararları, makyaj temizliği, makyaj nasıl temizlenir, makyajın zararları, makyaj ile ilgili dikkat edilecekler.





YAZININ DEVAMI ==> Makyajla Uyumak Zararlımı ? Zararları Nelerdir ?
Makyajla Uyumak Zararlımı ? Zararları Nelerdir ?
Makyajla Uyumak Zararlımı ? Zararları Nelerdir ?
LihatTutupKomentar