-->

Sivilce Kızarıklığını Geçiren Aspirin Maskesi

sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem

Sivilceler eminiz ki sizi üzüyor ve rahatsız ediyordur. Sivilce kızarıklığı nasıl geçer? aspirinli yöntem makalemizde sivilcenizin boyutunu küçültüp, kızarıklığından kurtaracak maske tarifi verdik.


1 aspirini iyice ezip, toz haline getirin. Kaşıkla ezebilir, yahut tokmak ve havanla bu işi yapabilirsiniz. Süreceğiniz alanın büyüklüğüne göre 1-3 arası aspirin kullanabilirsiniz fakat daha fazlasına izin yok. Doktora danışmadan aspirin kullanmak pek uygun olmadığı gibi, cildiyeciye danışmadan da bu maskeyi uygulamanız doğru değildir. Çünkü herkesin cilt yapısı, hasassiyeti farklıdır, başkasına iyi gelen bir ürünü sizin cildiniz kabul etmeyebilir.sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem (1)


Toz haline getirdiğiniz aspirine biraz su katıp maske kıvamına getirin, bunu yaparken suyu azar azar damlatın ki dilediğiniz kalınlığı yakalayabilesiniz.
Kalın bir maske hazırlamak için 1-2 damla su eklemeniz yeterli olacaktır.sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem (2)


Öncelikli olarak elinizi ve yüzünüzü güzelce yıkayıp kurulayın ve parmaklarınızla sivilce kızarıklığı olan yerlere maskeyi sürün.


Aspirini orda 15 dakika bekletin. Beklettiğiniz süre 15 dakikayı geçmemelidir.
Aksi halde cildiniz kan dolaşımına bir sürü aspirini absorbe eder.sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem (3)


Süre dolunca yüzünüzü yıkayıp, kurulayabilirsiniz.sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem (5)


Çay ağacı yağı kullanın.
Çay ağacı yağı lezyonların azaltılması ve akne ile mücadelede benzoil peroksit etkilidir.Sivilce olan yere biraz çay ağacı yağı sürün, sivilcelerden kurtulana kadar bu uygulamaya ara ara devam edin.sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem (6)


Cildinize çiğ patates dilimi yahut katı meyve sıkıcağında sıkıp suyunu çıkardığınız patates suyu uygulayın. Katı meyve sıkıcağınız yoksa patatesi rendeleyin, elekten geçirip suyunu çıkarın. Sivilce ve akne kızarıklığı olan yere sürüp bir kaç dakika bekletin, daha sonra yüzünüzü yıkayın. Patates anti-inflamatuar etkisiyle cildinize iyi gelecektir.sivilce_kizarikligi_nasil_gecer_aspirinli_yontem (7)


Tavsiyeler
*Maskeyi hazırlamadan ve uygulamadan önce elinizi yüzünüzü yıkayın.


*Aspirin, etkin maddesi asetilsalisilik asit, akne tedavisinde kullanılan salisilik asitle aynı değildir fakat çok benzer.


*Cildinizindeki sorunlarla sabır la mücadele edin. Sivilceler 1 gecede yok olmaz, zamanla geçecektir.


*Doktorunuza danışmadan yüzünüze hiç bir şey uygulamayın.


*Bazı kişilerin aspirine alerjisi vardır, maskeyi kullanmadan kullağınızın arkasında bir yere biraz maskeden sürüp cildinizin tepkisini ölçün.


İlgili Konular


Sivilce Kızarıklığı 1 Günde Nasıl Geçer? Tıklayınız


Yüzdeki Leke Ve Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Süper Etkili Çözümler Tıklayınız



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.







YAZININ DEVAMI ==> Sivilce Kızarıklığını Geçiren Aspirin Maskesi
Sivilce Kızarıklığını Geçiren Aspirin Maskesi
Sivilce Kızarıklığını Geçiren Aspirin Maskesi
LihatTutupKomentar