-->

Makyajsız Güzel Olmanın Yolları

Makyajsız kendinizi kötü hissetmeye başladıysanız, bakkala çıkarken bile makyaj yapıyorsanız, makyaja bağımlı olmaya başladıysanız bu yazımız tam size göre! Makyaj, vazgeçilmeyecek bir şey değildir! Sizi siz olmaktan çıkaran makyajlar aslında size işkencedir. Makyaj yapmadan bile güzel görünebileceğinize inanmalısınız. İşte makyajsız güzel olmanın yolları!


1- Her zaman cilt bakımınızı yapın! : Sadece makyajınızı çıkarmak için değil normal zamanda da cildinizi en azından günde 1 defa temizleyip, tonikleyip nemlendirmelisiniz. Cildiniz ne kadar temiz olursa o kadar parlak ve sağlıklı görünür. Taze ve canlı görünmek için temiz bir cilt şarttır. Yoksa nefes almayan cildinizde gözenekleriniz genişler, siyah noktalarınız çoğalır, sivilceleriniz çıkar. Bu da sizin psikolojinizi bozar.


2- Gülümseyin! : Sağlığınız yerindeyse, sevdikleriniz yanınızdaysa gülümsememek için bir nedeniniz yok. Yüzünüzdeki kusurları kapatıcı ile kapatmak yerine daima gülümsemeyi seçerseniz insanların kusurlarınızı görmeyi bırakın, onlara ne kadar güzel gülüşünüzün olduğunu düşündürürsünüz. Unutmayın ki, bir kadının en önemli silahı gülüşüdür. Kocaman ve içten bir gülümsemenin üstesinden gelemeyecek şey yoktur.


3- Umursamayın! : Sürekli bir dert çıkıyor, sorunlar yüzünden yüzüm gülmüyor diyorsanız umursamayın. Zaman hızlı akıyor, gençlik elden gidiyor. En güzel anınız yaşadığınız andır. Üzülerek, ağlayarak, haddinden fazla strese girerek sorunlarınıza çözüm getiremezsiniz. Zaten herşey olacağına varır. O yüzden canınızı sıkan şeyleri düşünmeyin, sizi mutlu edecek, şükretme isteği hissettirecek şeylere yönelin.


4- Saçlarınıza önem verin! : Bir kadını en güzel gösteren yeri saçlarıdır. Yüz şeklinize uygun saç kesiminizi bulun. Bunun için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz. Tabii ki saçlarınızın bakımı da çok önemli. Parlak ve sağlıklı görünmeleri için haftada 1 defa saç bakımı yaptırın. Farklı modellerle okula/işe gittiğinizde zaten makyaja ihtiyaç duymayacaksınız.


5- Kendinize güvenin! : Makyajı sadece zevk aldığınız ya da kendinizi bir tık daha iyi göstermek için yaptığınızı unutmayın. Makyaj yapmadan kötü görüneceğinizi düşünmeyin. Öncelikle kendinizi. makyajsız da güzel olduğunuza inandırın. En çekici kadın, kendine güvenen kadındır.


6- Sağlıklı yaşayın! : Güzel bir fiziğiniz varsa sizden mutlusu yok. Cildiniz için günde 8 bardak su için. Her gece 12 de yatağa girmiş olun ve günde 8 saat uyuyun. Sigara ve alkolden uzak durun. Sağlıklı besinler tüketin.


7- En beğendiğiniz noktanıza dikkat çekin!: Mutlaka vücudunuzda bir yerinizi diğer yerlerinizden daha çok beğeniyorsunuzdur. O zaman onu ön planda tutun. Mesela gözlerinizse kirpik kıvırıcı kullanın, kaşlarınızsa onları düzgünce uzman birine düzenli olarak aldırın ya da saçlarınızsa onların parlak ve canlı olması için elinizden geleni yapın.


8- Soğuk sudan kaçmayın! : Evet biliyoruz ki soğuk suyla yüz yıkamak ya da duş almak işkence gibidir. Bir de mevsim kışsa! Fakat soğuk su cilde çok faydalıdır. Her sabah yüzünüzü soğuk suyla yıkarsanız cildiniz sıkılaşır ve nemlenir. Koyu halkalar ve göz çevresindeki şişlikler azalır. Duştan çıkmadan önce göğüslerinize soğuk su tutarsanız kan dolaşımı hızlanacağı için daha dik olur. Bacaklarınıza tutarsanız da selülitleriniz azalır!


9- Güneş kremi kullanın! : Yaz kış farketmez. Bir insanın ömürlük ürünü güneş kremi olmalı. Dışarı çıkacağınız zaman mutlaka yarım saat önceden güneş kreminizi sürün. Güneşin zararlı ışınları çabuk yaşlanmanıza, cildinizin kurumasına ve lekelenmesine neden olur. Makyaj yapmayan bayan dahi olsanız güneş kreminiz vazgeçilmeziniz olmalı!


10- Kaş ve kirpik bakımına önem verin!: Bakışların en çarpıcı noktası kaş ve kirpiklerinizdir. Doğru alınmış ve doğal kalınlığında bırakılmış kaşlar sizi her zaman olduğunuzdan daha genç gösterir. Kirpikleriniz ise sizi donuk bakışlardan korur. Rimel kullanmadan sadece kirpik kıvırıcı ile bile güzel bakışlar yakalayabilirsiniz.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Makyajsız güzel olmak, makyaj, güzellik ve kadın sitesi, makyajsız güzel olmanın yolları.





YAZININ DEVAMI ==> Makyajsız Güzel Olmanın Yolları
Makyajsız Güzel Olmanın Yolları
Makyajsız Güzel Olmanın Yolları
LihatTutupKomentar