-->

Hidrojen Peroksit İle Gelen Güzellik

hidrojen_peroksit_sivilce_tedavisi

Hidrojen peroksit ilk yardım çantalarının vazgeçilmez bir öğesidir. Fakat hidrojen peroksitin aynı zamanda güzellik amaçlı kullanılabilen bir ürün olduğunu biliyor muydunuz? Hidrojen peroksit antibakteriyel ve temizleyici özellikleri sayesinde sivilceden, cilt temizliğine kadar pek çok alanda kullanılabilir. Eczaneden temin edebilirsiniz.


Hidrojen peroksitin sivilce için kullanımı
Hidrojen peroksit antibakteriyel özellikler ile akne tedavisi için mükemmel bir çözüm olabilir. Bunun için İlk önce iyi bir cilt temizleyici yardımıyla yüzünüzü yıkayın daha sonra pamuğa biraz %3’lük hidrojen peroksit (%3’den fazla olanını asla kullanmayın) döküp, siyah nokta ve / veya sivilceli alanlara sürün.Hidrojen peroksit ciltte hafif tahriş ve kurumaya yol açabilir, bu nedenle tüm yüzünüze değil, sadece akne ve siyah nokta olan yerlerin üzerine hafifçe sürün. 2.Yöntem Biraz karbonat ve suyu hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Sivilce olan yerlere sürün, 5 dk bekletip, yüzünüzü yıkayın, ardından hidrojen peroksit sürün. ( Doktorunuza danışmadan uygulamayın.)hidrojen_peroksitin_kullanim_alanlari (1)


Hidrojen peroksit ile saç rengi açma
Hidrojen peroksit ile en popüler güzellik ipuçlarından biri saç rengini açmak için kullanmaktır. Saça gölge atmanın en etkili ve kolay yöntemlerindendir.
Ancak bu yöntem, saç rengi çok koyu olanlarda turuncu renge yol açabildiğinden, koyu saçlılar için tavsiye edilmez.
Hidrojen peroksitin su ile seyreltilmeden kullanılması saçta yanma ve yıpranmaya neden olabildiğinden yarım su bardağı hidrojen peroksit ile yarım çay bardağı suyu karıştırıp, sprey şişesine koyun, ıslak saça bunu uygulayın. Güneşte yarım saat bekleyin, daha sonra saçınızı su ile yıkayıp kurulayın.hidrojen_peroksitin_kullanim_alanlari (2)


Hidrojen peroksit ile beyaz dişler
Hidrojen peroksit ağartma etkisi ile dişlerin beyazlatılması için de kullanılabilir. Yapmanız gereken tek şey, dişlerinizi fırçalamadan 30 saniye boyunca %3’lük hidrojen peroksit ile ağzınızı çalkalamaktır. Gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalayın ve hidrojen peroksit ile ağzınızı çalkalayıp öyle yatın. Toksik etkileri dolayısıyla haftada 1’den fazla bu yöntemi uygulamayın.


Hidrojen peroksit ile tırnak beyazlatma
Tırnaklarda çeşitli nedenlerden sararma meydana gelir. Tırnaklarınızı ucuz ve kolay yoldan beyazlatmak için hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Bunun için 1 bardak suya 1 yemek kaşığı %3’lük hidrojen peroksite ihtiyacımız var.
1 bardak suyu kaynatmadan ocakta ısıtın, ateşten alıp, içine 1 yemek kaşığı hidrojen peroksiti dökün, tırnaklarınızı bu suda 10 dakika bekletin.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir


 





YAZININ DEVAMI ==> Hidrojen Peroksit İle Gelen Güzellik
Hidrojen Peroksit İle Gelen Güzellik
Hidrojen Peroksit İle Gelen Güzellik
LihatTutupKomentar