-->

Makatta Kaşıntı Nasıl Geçer? Doğal Çözümler

makat_kasintisi

Tıbbi adı “pruritus ani” olan anal kaşıntı hem kadınlarıda hem de erkeklerde görülebilen bir sağlık sorunudur. Makatta kaşıntı var ne yapmalıyım? makalemizde makatta kaşıntı nasıl geçer? doğal çözümler konusuna yer verdik. Anal kaşıntının tıbbi nedenleri arasında parazit, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar ve mantar enfeksiyonları, gıda alerjileri, anal fissür, anal tümörler, ishal, kabızlık, fekal inkontinans ve hemoroid vardır.


Elma Sirkesi
Maya ve mantar enfeksiyonları anal kaşıntıya neden olabilirler. Bu durumda, enfeksiyondan kurtulmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ayrıca vücudun alkalize hale gelmesine yardımcı olarak, sizi çeşitli hastalıklardan da korur.
Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın. Günde iki kez içiniz.
Diğer bir alternatif ise sıcak kvet suyunuza 1 su bardağı elma sirkesi eklemektir. Günde bir kez 15 ila 20 dakika, bu suda bekleyin.
Anal kaşıntı ve tahriş geçene kadar birkaç gün bu yöntemlere devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (1)


Sarımsak
Sarımsak anal kaşıntı tedavisinde içeriden dışarıya kadar çeşitli biçimlerde yardımcı olur. Bağırsak solucanları, bu sorunun temel nedenlerinden biridir, sarımsak sizi bu solucanlardan kurtarır. Buna ek olarak, sarımsak antifungal, antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile anal kaşıntıdan sorumlu her türlü enfeksiyonu tedavi eder.
Bir hafta boyunca her gün aç karnına 2 ila 3 diş çiğ sarımsak yiyin.Bütün olarak değil, küçük küçük keserek tüketin.
Başka bir seçenek de yarım su bardağı süt içine 2 diş dövülmüş sarımsağı atıp kaynatın. Bir hafta boyunca aç karnına içiniz.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (3)


Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı anal kaşıntı için en iyi doğal ilaçlardan biridir. Cildi yatıştırır ve antibakteriyel, antifungal ve antimikrobiyal içeriği ile anal kaşıntıdan sorumlu enfeksiyona deva olur. Ayrıca, bağırsak solucanlarından kurtulmaya da yardımcı olabilir.Sızma hindistan cevizi yağından hergün 2 ila 3 çorba kaşığı yiyin. Ayrıca yemeklerinizi pişirmek için bu yağı kullanabilirsiniz. Kaşıntı ve yanma hissini rahatlatmak için günde birkaç kez makat bölgesini ılık Hindistan cevizi yağı ile ovun.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (6)


Aloe Vera Jel
Aloe vera, anal kaşıntı, ağrı ve enflamasyonu rahatlatmak için yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Aloe vera, hemoroidin yol açtığı tahriş, kaşıntı tedavisi için de birebirdir. Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesin, içindeki
jeli çıkarın ve bu jelle 5 dakika anüs etrafını ovalayın.
Kaşıntı ve ağrıyı rahatlatmak için, jele birkaç saatte bir devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (5)


Yulaf ezmesi
Kaşıntılı anüs tedavisi için yulaf ezmesini kullanabilirsiniz. Yulaf ezmesi,iltihaplı ve kaşıntılı cilt iyileşmesine yardım anti-tahriş edici, anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikler içerir.Ilık suyla dolu küvetin içine 1 ile 2 bardak yulaf ezmesi ya da işlenmemiş yulaf unu karıştırın.
Yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca bu suda kalın.
Günde 1-2 kez bu banyoya devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (2)


Yoğurt
Anal kaşıntı neden olabilen mantar enfeksiyonuna şifa için yoğurt tüketebilirsiniz. Fakat her yoğurt olmaz, canlı aktif kültürler (iyi bakteri) ile probiyotik yoğurt tüketmeniz gerekir. Bu iyi bakteriler enfeksiyonun büyümesini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Dışarıdan tedavi için ise
Kaşıntı olan yeri yoğurt ile ovun. Bir gece boyunca veya en az 20-30 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın ve iyice kurulayın.
Günlük 2 3 bardak sade yoğurt yemeğe de devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (4)





YAZININ DEVAMI ==> Makatta Kaşıntı Nasıl Geçer? Doğal Çözümler
Makatta Kaşıntı Nasıl Geçer? Doğal Çözümler
Makatta Kaşıntı Nasıl Geçer? Doğal Çözümler
LihatTutupKomentar