Taze meyve sevmeyene biriyseniz, kurutup yiyebilirsiniz, meyve pestili nasıl yapılır? resimli tarif makalemizde adım adım bu pestilin yapılışını anlattık.
Malzemeler
 750 gram meyve
 3/4 (bir su bardağının dörtte üçü) toz şeker
 2 yemek kaşığı limon suyu
1.Adım
 Pestil yapabileceğiniz meyveler şunlardır;
 Çilek
 Üzüm
 Erik
 şeftali
 nektarin
 armut
 elma
 mango
 papaya
 Kivi
 Muz
Muz, kivi gibi kabuklu olanların kabuklarını soyun.
2.Adım
 İyice yıkayıp, kurulayın.
3. Adım
 Meyveleri bıçakla doğrayın, daha sonra içine limon suyu, şeker de katıp blenderdan yahut robottan geçin, şeker yerine bal da kullanabilirsiniz, fakat balın kuruması, pestil halini alması şekerden daha uzun sürecektir.
4.Adım
 Fırınınız önceden ısıtın.
 Fırın tepsisine folyo serin.
 İçine püre haline getirdiğiniz meyveyi dökün, meyve püresi folyoyu çok kalın yahut çok ince şekilde kaplamamalı, aşağıdaki resimdeki kalınlık ideal olanıdır.
5.Adım
 Meyve püresini her yarım saatte bir kontrol ederek, 3 saat pişirin, çilek, şeftali gibi meyvelerin pişmesi 4 saatten fazla sürebilir.
Şayet mikrodalga fırınınız varsa, normal fırın yerine mikrodalgada 5-6 dk’da meyve pestiliniz hazır olur, bunun için folyo sermeden, enlemesine mikrodalga kabına püreyi bildirdiğimiz incelikte döküp pişirin.
6.Adım
 Meyve pestiliniz piştiğinde fırından çıkarın, soğumasını bekleyin, pestili fırın kağıdına aktarıp, mantı keseceği ile kesin ve rulo yapın,
7.Adım
 Hava almayan kapaklı bir kutuya koyun, 1 hafta burda bekletebilirsiniz.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
YAZININ DEVAMI ==> Meyve Pestili Nasıl Yapılır? Resimli Tarif