-->

Doğru Saç Modeli Nasıl Seçilir?

Doğru saç modelini seçmek istiyorsan yüz şeklini göz önünde bulundurmalısın. Çok sevdiğin saç modeli sana yakışmazken, yüz şekline uygun saç modeliyle daha güzel olabilirsin. Öncelikle saçını uzun mu yoksa kısa mı kullanacağına karar ver. Saçlarını bir türlü uzatamamaktan yakınıyorsan çok güzel kısa saç modelleri de var! Şimdi sana tüm modelleri sıralayalım. Sen de yüz şekline göre hangisinin sana uygun olduğuna karar ver.  Genel olarak 6 tip yüz şekli vardır. Bunlar oval, köşeli, uzun, yuvarlak, üçgen, ters üçgen ve uzun yüz şeklidir. İçlerinde en ideal yüz tipi oval yüzdür. Diğer yüz şekilleri oval yüze benzetilir.




Yüz Şekillerine Göre Kısa Saç Modelleri


Herkes uzun saçlara sahip olamayabiliyor. Kimileri saçlarının yapısı gereği kimileri ise saçlarına fazla kimyasal işlem uyguladıklarından. Kısa saçlı biriysen yüz şekline göre saç modeli kullandığında saçlarını daha çok sevebilirsin.


oval-yuze-sac-modeli


Oval Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modeli


Bildiğin  gibi en ideal yüz şekli ovaldir. Çoğu saç kesimi oval yüzlere yakışır. Kısa saç olarak diğer yüzlere hiç yakışmayacak bir model var ki seni çok sevimli gösteriyor. Yandan ayrılmış asimetrik kesim, erkek tipi de diyebileceğim bir model. Oval hatlarında bu yuvarlak kesim bir bütün oluşturacak.


 



 


 


yuvarlak-yuz-sac


Yuvarlak Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modeli


Yuvarlak yüzlüysen sen de şansız sayılmazsın. Oval yüzler gibi yandan ayrılmış küt ya da katlı kesimleri kullanabilirsin. Hiç çılgın olmayan, gayet her ortama uyum sağlayacak ve kolaylıkla şekil alabilen bu saç modeli tam sana göre!


 


 


 


 



kare-yuz-sac


Kare Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modeli


Kare yüz şekline sahipsen sert hatların var demektir. Onları gizlemek ya da ortaya çıkarmak senin tercihin. Kuaförünle fikir alışverişinde bulunarak sana en çok yakışacak saç modelini bulabilirsin. Ayrıca yandan ayrılmış, bol katlı, yüzün gibi kare biçimde kesilmiş saç modelleri sana çok yakışacaktır.


 


 


 



ucgen-yuz-sac


Üçgen Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modeli


Üçgen yüzlüysen yüzünü oval yüz şekline dönüştürmek oldukça basit. Zaten kibar olan yüz şeklini bir kaç makas hareketiyle daha da yumuşatabilirsin. Bir zamanlar çoğu kadının tercih ettiği bob kesim saç modeli tam da senin için! Kaküller de en çok sana yakışır!


 


 


 



ters-ucgen-yuz


Ters Üçgen (Kalp) Şekline Göre Kısa Saç Modeli


Senin çene kemiklerin biraz sivri. Bu da yüzünü çok köşeli ve sert gösterir. Görüntünü yumuşatmak için bu kemikleri kapatman gerek. Yani çok kısa saç modelleri sana göre değil. Yanaklara doğru düşen ve hacimli olması için kat verilmiş saç modelleri sana çok yakışacaktır. Ayrıca kakül de


 


 



uzun-yuz-sac


Uzun Yüz Şekline Göre Kısa Saç Modeli


Uzun yüzlüler de sert görüntüye sahiptir ve bu görüntüyü biraz yumuşatıp ovale çevirmek gerekir. Katsız saç modelleri hiç sana göre değil. Ön kısımları uzun arkası kısa olan asimetrik lob kesim saç modelleri ise tam sana göre!


 


 


 



Yüz Şekillerine Göre Uzun Saç Modelleri


Uzun saçlara bakmak ve güzel göstermek biraz zahmetlidir. Doğru verilmemiş katlar, yağlı yapısından dolayı çabuk sönen saçlar kötü görüntüye sebep olabilir. Uzun saç diyince akıllara gelen bele kadar uzanan modeller olsa da aslında saç boyun omuz hizasını 10 cm geçtiği anda uzun saç kategorisine girersin. Ufak bir kaç makas hareketiyle yüz şekline uygun uzun saç modeline sahip olabilirsin.



yuvarlak-yuz-sekline-sac-modeli


Yuvarlak Yüz Şekline Göre Uzun Saç Modeli


Yuvarlak yüz şekline sahipsen, en ideal yüz şekli olan oval yüz gibi görünmek için başının tepesi kabarık olmalı. Bu yüzden asimetrik kesilmiş, tepe kısmı katlı olan saç modelleri kestirmelisin ki o kısım daha kabarık görünsün. Katlarının sönmemesi için düzleştirmek yerine fön çekmekte, bol bol bakım yapmakta ve ayrıca saç boyunu bel hizasının üstünde tutmakta fayda var. İri buklelerle saçlarını kabarık gösterebileceğin gibi kulak hizasında tepeyi krepe yaptıktan sonra at kuyruğu yaparak da yüzünü oval gösterebilirsin.


 



oval-yuz-sekline-sac-modeli


Oval Yüz Şekline Göre Uzun Saç Modeli


Oval yüzlüysen yine çok şanslısın! Kısa, uzun, dalgalı, düz hatta kıvırcık! Her saç modeli sana yakışacak. Senin için en ideal saç modeli ise ortadan ikiye ayrılmış, yumuşak kesilmiş ve iri dalgaları olan romantik modellerdir.


 


 


 



kare-yuz-sekline-sac-modeli


Kare Yüz Şekline Göre Uzun Saç Modeli


Kare yüz şeklin varsa uzun saçlarını iki yana ayırıp aşağı sal.Saçların çene kemiğini örtmeli. Hafif dalgalar yüzünü ince gösterir. Kıvırcık saçlar da aynı şekilde yüzünü zayıflatır. Ayrıca omuz üstünü düzleştirip omuz aşağısından itibaren dalga verirsen dikkat noktasını saç uçlarına çekersin.


 


 



ters-ucgen-yuz-sekline-sac-modeli


Ters Üçgen Yüz Şekline Göre Uzun Saç Modeli


Ters üçgen şeklinde (kalp yüz şekli) bir yüzün varsa yüzünün alt kısmı dar üst kısmı geniştir. Bu tür yüz şeklinde üst kısmı daraltıp alt kısmı geniş göstermek gerekir. Bu yüzden alnına kakül kestirebilirsin. Çene hizasına kadar saçlarını düz kullanmalısın. Çene altından itibaren daha hacimli gösterecek modeller denemelisin.


 


 



ucgen-yuz-sekline-sac-modeli


Üçgen Yüz Şekline Göre Uzun Saç Modeli


Üçgen yüzlüysen bu sefer durum tam tersidir. Başının üst kısmını daha geniş göstermek ve çene kemiklerinizi biraz içerde tutmak için katlı kesimler kullanmalısın. Başının tepesinden başlayan katlarla, krepeler seni daha havalı gösterecektir. Alt kısımları ise düzleştirmelisin ve hacmini yok etmelisin.


 


 



uzun-yuz-sekline-sac-modeli


Uzun Yüz Şekline Göre Uzun Saç Modeli


Uzun yüz şeklin varsa dümdüz uzun saçlar yüzünüzü daha da uzun gösterir. Senin yapmanız gereken şey kabarık saç modelleri kullanmak. Böylece yüzün yanlardan biraz daha genişleyecek ve daha oval görünecektir. Komple kıvırcık ya da bol dalgalı saçlar sana çok yakışır. Katlı kesimlerle de yüzünü ovalleştirmen mümkün.


 


 



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Doğru saç modeli nasıl seçilir, doğru saç modeli nasıl belirlenir, yüz şekillerine göre saç modelleri, yüz şekli nasıl belirlenir, yüz şekillerine göre kısa saç modelleri, yüz şekillerine göre uzun saç modelleri, saç modeliniz nasıl olmalı, doğru saç modeli.





YAZININ DEVAMI ==> Doğru Saç Modeli Nasıl Seçilir?
Doğru Saç Modeli Nasıl Seçilir?
Doğru Saç Modeli Nasıl Seçilir?
LihatTutupKomentar