-->

Sağlıklı yaşam için öneriler

Sağlıklı yaşam için öneriler...

Sağlıklı yaşam önerilerini ailemizden,arkadaşlarımızdan, işimizden,sosyal aktivetiler den kopmadan da yapabilirsiniz.Sevdiklerinizle uzun yürüyüşler, iş yaparken kısa nefes egzersizleri bizim ailemizle sağlıklı yıllar yaşamımızı sağlayan ufak tüyolardır.


1) Adım Sayar Uygulaması
Sağlıklı yaşam hazırlığımızda öncelikle yapmamız gereken bir adım sayar alın veya akıllı telefonunuza adım sayar uygulaması indirin. Ne kadar egzersiz yaptım diye soracak olursanız günlük adım sayar programınız da belli olacak. Doktorlar sağlıklı olabilmemiz için günlük 10.000 adım öneriyor.


Bir günde bu kadar çok adımı atamayabilirim diyorsanız? Günlük yaşamda daha aktif olmanın yollarını bulmak gerekir. Eğer bunu yapmazsanız kilo alımı, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, kronik hastalıklar içinde risk altında olabilirsiniz.



saglikli_yasam_icin_oneriler (7)


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







adım sayar uygulaması



2) Hızlı Yürümek
Yürüyüşlerinizi daha hızlı yapmanız gerekir. Köpeğinizle beraber yürüyüşlere çıkabilirsiniz, mağaza içinde daha hızlı sık adımlar atabilirsiniz. Böylelikle kalp atışınızı hızlandırırsınız hem de daha fazla kalori yakarsınız. Kendinize vakit ayırmanız için daha fazla zamanınız kalır.


 
saglikli_yasam_icin_oneriler (8)


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+








3) Otomobil Yerine Bisiklet Veya Yürüyüş Tercih Etmek
Bu sizin için güzel bir tercih ise işle ilgili stresi atmak, güneş ışınlarının vücudunuzun D vitamini alması için açık alanda sporunuzu yapın.


Başka bir tercih ise işe giderken otomobilinizi işinize uzak mesafede bırakırsanız işinize yürüyerek gidebilirsiniz.


4) Bir Seferde Daha Uzun 30 Dakika Oturmaktan Kaçının
Saatlerce bir masada oturmak insanlarda kronik sırt ağrısı için risk altındadırlar. Sık sık yürüyüş yapmak, kasları germek ve duruş geliştirmek %33 kalori yakmanızda size için yardımcı olacaktır.


saglikli_yasam_icin_oneriler (10)


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







5)Kasları Hafifçe Oynatmak
Kasları hafifçe oynatmak, boynu, bilekleri ve gözlerini hareket ettirme, kasları germe, parmaklarınızla kaşlarınızı hareketlendirmek daha fazla kalori yakmanıza ve metabolizma artırmak için yardımcı olabilir. Telefonda konuşurken TV izlerken, ya da kitap okurken bacaklarınızı ya da kollarınızı hareket ettirebilirsiniz.
Çalışmalar, küçük kas hareketlerinin, metabolizma ve kilo kontrolü arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Sıska insanlar günlük hayatların da daha fazla küçük hareketleri yapmaya eğilimlidirler. Farkında olmadan bu hareketleri yapıyorlar. Size veya başkalarına rahatsız etmek olası değildir bir şekilde vücudunuzun hareket etme alışkanlığıdır.


6)Derin Nefes Almak
Günlük hayatta Dinlenme vaktinizde arkanıza yaslanın ve derin diyafram (göğüs) nefes alışkanlığı başlatın.1,2 saniye nefes alın ve 2 saniye nefes verin. Eğer akşam yemeğin ardından, yatmadan önce, kanepede, arabada, iş yerinde 2 dakika boyunca nefes hareketlerini yapın.


7) 30 dakika 1 Saat Arayla Günlük Temizlik
1 saat arayla gündelik işlerimizi bahçeyi süpürmek, pencereleri yıkamak, otomobil yıkamak, vb. bir nevi egzersiz olarak nitelendirebiliriz. Bu şekilde hem gündelik işlerimiz yapmış, beden gücü sarf ederek kalori yakmış olursunuz.


Bir İngiliz Araştırmacısı yapılan araştırmaya göre kadınların haftada en az 2 saat süren temizlik yaptıkları ortaya çıktı. Bu saate Doktorlar tarafından tavsiye edilen egzersizle aynı miktardadır.


8) Açık Hobileri Geliştirmek
Egzersizden nefret etseniz bile köpeğinizle oynamak, çocuklarınızla futbol oynamak veya arkadaşlarınızla basketbol oynamak birer egzersiz olarak adlandırabilir. Sosyal aktivitelerinizi aktif hobi haline getirirseniz hem ailenizle zaman geçirmiş, hem de kalori yakmış olursunuz.


9)Köpeğinizle Yürüyüşe Çıkın
Köpekler için günde birkaç defa yürüyüş gerekir. Bizde bunu şansa dönüştürebiliriz. Uzun yürüyüşlere çıkabilir, sizi ve köpeğinizi eğlendirecek ufak oyunlar oynayabilirsiniz.
Eğer bir köpeğiniz varsa onunla daha fazla zaman geçirmeniz gerekir. Genelde de yaşlı insanlar sağlık için köpekleriyle beraber uzun yürüyüşlere çıkarlar.


 
saglikli_yasam_icin_oneriler (5)


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+








10)Sosyal Aktiveler
Boş vakitlerinizde televizyon izlemek, bilgisayar başında oturmak, video oyunları oynamak yerine, aile veya arkadaşlarınızla sosyal aktiviteler yapabilirsiniz. Örneğin bisiklete binmek, yüzmek, dans etmek, bowling oynamayı tercih etmelisiniz.


Kaynak: Sağlıklı yaşam için öneriler…




YAZININ DEVAMI ==> Sağlıklı yaşam için öneriler
Sağlıklı yaşam için öneriler
Sağlıklı yaşam için öneriler
LihatTutupKomentar