-->

Evde Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Evde Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır

2016 Kışına girdiğimiz bu günlerde herkesin aklı güncel doğalgaz fiyatlarında. Uzmanlar el yakan bu fiyatların hasarını en aza indirmek için sizlere doğalgaz tasarruf önerilerini sundular. Yazımızın devamında doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır başlıklı konu hakkında sizlere uzmanlardan öneriler aktaracağız.


Kombili evde doğalgaz tasarrufu:


Evinizde kullandığınız kombi, kaliteli ve ısı tasarrufu konusunda son teknolojiyle donatılmış olmalıdır.


Dış yalıtım yapmak evinizde %40′a kadar ısı tasarrufu sağlamaktadır


Eğer bir odanız çok ısınırken, diğer odanız daha az ısınıyor ise, tesisat probleminiz bulunuıyor olabilir, mutlaka kontrol edilmelidir.


Yalıtımlı binalarda doğalgaz tasarrufu için termostat kullanılmalıdır. Termostat evin veya odanın ısısına göre kombiye sinyal göndererek otomatik olarak enerji ve ısı tasarrufu yapılmasını sağlar.


Unutulmaması gereken: Kombinin kısa süre aralıklarla aç kapa yapılması daha fazla doğalgaz kullanımına neden olmaktadır.


DOĞALGAZ FATURASI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?


Uzmanların doğalgaz tasarrufuyla ilgili önerileri şöyle:


– Çatınızı uygun bir yalıtım malzemesi ile yalıtın.
– Duvarlarınıza mantolama yaptırın.
– Pencerelerinizde çift cam ya da çift pencere kullanın. Pencerelerin ve dışa açılan kapıların kenarlarını uygun bir plastik sünger malzeme ya da kağıt bantlarla kapatın.
– Isı verimliliği yüksek radyatör seçin.
– Radyatörlerinizin önüne ve üstüne eşya, mobilya, mermer koymayın, üstlerini kapatmayın. Perdelerin de radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat edin.
– Periyodik olarak radyatör temizliği ve kombi bakımını yaptırın.
– Sadece evde olunan vakitlerde kombiyi yakmak ya da sıcaklık ayarını yapmak için kombiyi açıp kapatma yanlışlığına düşmeyin. Kış başladığında, kombinizi çalıştırma ihtiyacı hissettiğiniz tarihten itibaren mevsim sonuna kadar düşük sıcaklıkta sürekli açık kalması öneriliyor. – Normalde oturma odaları için 22 santigrat derece, yatak odaları için 20 santigrat derece sıcaklık öneriliyor. Ancak oda sıcaklığının 1 santigrat derece düşürülmesi halinde toplam yakıt tüketimi yüzde 7 düşüyor.





YAZININ DEVAMI ==> Evde Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Evde Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Evde Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar