-->

Akneli (sivilceli) Cilde Nasıl Makyaj Yapılır veya Yapılmalıdır ?

Hepimiz pürüzsüz ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak isteriz. Birçoğumuz buluğ veya bazı erişkinlik döneminde karşılaştığı akneler vardır ki canımızı çok sıkarlar. Onları sıkmaya çalışmanın büyük bir yanlış olduğunu bilsek de kendimize hakim olamayız. Böylece aknelerin her yere sıçrayarak çoğalmasına neden oluruz. Onları sıkmak yerine kamufle etmek açıkçası daha mantıklıdır. Tabi bu katiyen sağlıklı bir seçim değil. Sadece sıkmanın yerine tercih edilmesi gereken bir yoldur. Aknelerinizi kaliteli makyaj ürünleriyle kapatabilirsiniz. Bunun için ilk dikkat edilmesi gereken nokta kullandığınız kozmetik ürünlerinin yağlı ciltler için makul olmasıdır. Çünkü kullanacağınız yanlış bir ürün akneleri kapamak yerine çok daha kötü hale getirebilir. Peki akneli ciltlerin yapacağı makyaj nasıl olmalı?


Bunun için kullanmanız gerekli olanlar makyaj bazı, fondöten ve sabitlemek için bir pudra. Ürünlerinizi seçerken şayet yüzünüz yağlı ise yağ bazlı kozmetik ürünlerini seçmeyin. Bunun yerine su bazlı (oil-free) kozmetik ürünlerini seçmeniz sizin yüz tipinize daha makul olacaktır. Kullanacağınız makyaj bazı hafif yapılı olmalı. Aldığınız kozmetik ürününde titiziyet göstermeniz gereken bir diğer konu ise akne yapmaz (non-comodegenic) ibaresinin bilhassa bulunması gerektiğidir.


Makyajınızı yaparken fırça kullanmayı tercih edin zira makyaj için kullanılan süngerler ıslatılarak kullanıldığı ve içerisine ürün nüfus ettiği için mikrop taşıma riskleri daha çok olabilir. Ayrıca kullandığınız makyaj fırçalarının da temiz olmasına dikkat etmelisiniz. 2-3 haftada bir fırçalarınızı antibakteriyel sabun veya jel ile yıkamalısınız.


Makyaj sırasında makyaj fırçanızı kullanırken yüzünüze çok fazla bastırmamaya dikkat etmelisiniz ve bu durumu hafif vuruşlarla geçekleştirmelisiniz. Makyaj bazları yüzünüzdeki kızarıkları ve sivilceleri saklamak için ilk aşamadır. Kullandığınız makyaj bazını yüzünüze homojen bir biçimde dağıtınız. Ardından fondötene geçebilirsiniz. Akneli ciltler için tercih edilen fondöten biçimi mineral fondötendir. Makyajınızda son aşama olarak mineral pudrayı tercih edin. Mineral pudralar yüzünüzdeki gözenekleri kapatmadığı için yüzünüzün hava almasını sağlar ve akne oluşumunu önler. Tüm bu prosedürleri yaptıktan sonra pürüzsüz bir tene sahip olabilirsiniz.


Gün içerisinde kullandığınız makyajla gece katiyen ahenkayın. Akneli ciltlerin yüz temizliği oldukça önemlidir. Makyajınızı çıkardıktan sonra oldukça az alkol içeren tonik veya bitkisel makyaj temizleyicileri kullanmanızı öneririz zira ne kadar etkili bir ürün kullanırsanız yüzünüzdeki aknelerin ağrılarının dindirilmesine o kadar yardımcı olacaktır.


Cilt tipinize makul olarak kullandığınız nemlendirici kremler yüzünüzdeki akne miktarını artırmaz. Son olarak akneli bir cilde sahipseniz peeling yapmanız tercihleriniz arasında olmamalı zira yapılan peeling yüzünüzdeki yağ oranının dengesini bozabiliyor ve bu da cildinizin daha çok yağ salgılamasına neden olabiliyor.


Cildinizin her zaman bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın ve her zaman bizimle kalacak olan sonsuz bir armağan olduğunu da… Bu yüzden cilt tipinize yoğunlaşmalı ve herhangi bir prosedür yapacakken bile ona göre tedbirler ve tavsiyeler almanızı öneririz.





YAZININ DEVAMI ==> Akneli (sivilceli) Cilde Nasıl Makyaj Yapılır veya Yapılmalıdır ?
Akneli (sivilceli) Cilde Nasıl Makyaj Yapılır veya Yapılmalıdır ?
Akneli (sivilceli) Cilde Nasıl Makyaj Yapılır veya Yapılmalıdır ?
LihatTutupKomentar