-->

Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Makyaj hepimiz için vazgeçilmez günlük veya özel günler için yapılan çoğu zaman insanın kendisini iyi hissetmesini sağlayan yüzü renklendirme şekildir. Ama önüne gelen her ürünle veya renkle makyaj yapmak sakıncalı bir durumdur. Bunun önüne geçmenin tek yolu ise cildini tanımak, cilt tipini bilmektir. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken konuları gelin bir de yakından inceleyelim.


Önce Test Edin:


Ürünü almadan önce test ürünü alıp kullanmakta fayda var. Bir ürün 72 saat sonra herhangi bir alerjik tepkia yol açmazsa ilerleyen günlerde alerji geliştirme olasılıki düşüktür. Özellikle titiz deriye sahip olanlar çok dikkatli olması gereklidir.


Cildiniz Emdikten Sonra Makyaj Yapın:


Renklendirici ürünler olan allık, far, maskara, ruj ve diğer ürünlerin kullanılmasında dikkat edilmesi gereken en önemli kurallar arasındadır nemlendirici kullanmak. Yüze uygulanan nemlendiriciden hemen sonra uygulanacak makyaj malzemeleri ciltte güzel olmaya görüntülere neden olur. Bu yüzden nemlendiricinin emmesini beklemek lazım.


Ruj Dudağınızı Kurutabilir:


Aşırı su bazlı rujlar bazı durumlarda dudakta kurumalara ve çatlamalara neden olur. Bunu önlemek için dudağa ya yağ bazlı rujlar veya yağ bazlı bir nemlendirici kullandıktan sonra su bazlı rujlar sürülmelidir.


İyi Temizlenmeyen Cilt Erken Kırışabilir:


Yapılan hataların başında makyajın iyi temizlenmemesi gelir. Deride kalan makyaj ürünleri derinin kalınlaşmasına, erken kırışıklıklara, gözeneklerinin genişlemesine, derinin mat ve homojen olmayan renk değişikliklerine neden olur. Bu yüzdİdeal bir ürünle makyajın menfaatilması makyaj yapan kişi için gerekmektedir.


Makyaj Yapmadan Önce Ellerinizi Yıkayın:


Kozmetikler uygulanmadan önce kesinlikle eller yıkanmalı, uygulanacak deri kesinlikle temiz olması gereklidir. Uygulama aparatları mümkünse tek kullanımlık olmalı, fırçalar ise temizlenmelidir.


Fondöten Seçimini İyi Yapmalısınız:


Cilt tipinize makul olmayan bir fondöten belirlediğinizde sizi son derece yaşlı gösterecektir. Günlük kullanılan fondötenler, göz altı kapatıcıları her zaman daha hafif ve orta kapatıcılıkta olur. Bu tip fondötenler cildinizi yormaz. Aksi taktirde özel günlerde kullanacağınız bir fondöteni her gün yüzünüze sürerseniz bu cildinizin hava almasını engeller. Bu yapıdaki fondötenler günlük kullanıma pek makul değildir. Fondöten programlarında maske görünümünü ortadan kaldırmak için boynunuza da fondöten sürmelisiniz. Açık tenliler fildişi ya da beyaz tonlar içeren fondötenleri tercih etmelidirler. Eğer koyu tenli iseniz kahverengi ve mercan renklerini tercih edebilirsiniz.


Aynı biçimde gözaltı kapatıcınızın fondötenle uyumlu olması gerekir. Eğer göz altlarınıza çok açık renkte kapatıcı sürersiniz, bu sizi yorgun gösterecektir. Göz altına sürülen açık renk bir kapatıcı yoğun bir kapsama sağlamadığı için morlukları daha çok belli eder. Yoğun tempodan kaynaklı kırmızı, morlaşmaya yakın gözaltı torbalarınız var ise o halde sarı tonlu bir kapatıcı kullanmalısınız. Pembe tonlu kapatıcılar bu morlukları daha çok ortaya çıkaracaktır. Ayrıca göz altı kapatıcınızın ve fondöteninizin günlük kullanıma makul olup olmadığını araştırın.





YAZININ DEVAMI ==> Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
LihatTutupKomentar