-->

Burçlara Göre Özel Makyaj Şekilleri

Makyaj artık hepimiz için yaşam stilimiz. Evden çıkmadığımız zaman bile makyaj malzemelerimizi kurcalamaktan ve farklı modeller denemekten kendimizi alamıyoruz. Peki hiç kendi burcunuza uyumlu bir makyaj yapmayı düşündünüz mü? Son dönemlerin moda trendlerinden bir tanesi de makyajı burçlara göre biçimlendirmek!


Güzellik uzmanları kadınlara kişilikleri, yüz tipleri ve bulundukları ortama göre makyaj yapmalarını tavsiye ediyorlar. Öncelikle burçları grup altında inceleyelim.


Ateş Grubu Makyajı


Koç, Aslan ve Yay burcu bu grubun üyeleri. Ateş kadınları çekici olmaktan ve ön plana çıkmaktan çok güzellanırlar. Bu yüzden makyajlarında da farkedilir bir hava olmalı. Bu grubun rengi kırmızı ve siyah. Eğer siz ateş grubu kadınıysanız gözlerinize siyah far, siyah kalem, siyah eyeliner kullanarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Gölgelemelerde beyaz farlarla farklılık yaratabilir, kırmızı ruj ve allıkla içinizdeki dikkat çekme talebini tatmin edebilirsiniz.


Su Grubu Makyajı


Yengeç, Akrep ve Balık su grubunun temsilcileri. Bu grubun rengi yeşil! Sezgisel ve içgüdüsel olarak ön plana çıkmaktan güzellanan su grubu kadınları yeşilin her tonunu kullanabilir. Nil yeşili en fazla sevilen tonlar arasında. Kahverengi kalemler ve beyaz farlarla yapılmış gölgeler sizin vazgeçilmeziniz olmalı. Doğal tonlarda şeftali rengi allık size yeter de artar bile. Pembe ve turuncu tonlardaki rujlar su grubu kadınlarının kullanması gereken renkler arasında yer alıyor.


Hava Grubu Makyajı


İkizler, Terazi ve Kova bu gruptan. Özgürlük ve bağımsızlığın diğer adıdır hava grubu kadınları. Bu grubun rengi mavi ve pembe. Gözlerde mavi tonlarınım her rengini kullanabilmeniz mümkün. Yanaklarda pembe allık size yakışacaktır. Ruj şeklinde de yine pembenin birçok tonunu tercih edebilirsiniz.


Toprak Grubu Makyajı


Boğa, Başak ve Oğlak bu gruptan. Toprak grubu kadınlarını sakin ve evcimen olarak tanımlayabiliriz. Bu yüzden sadelik onlar için oldukça önemli. Makyajda göze çarpmayan nude ve pastel renkleri kullanmak önemli. Kahverengi bu gruba ait. Eğer toprak grubu kadınıysanız kahverengini yüzünüzün her kısmında kullanabilmeniz mümkün. Farlar, rujlar, allıklar hep bu rengin hakimiyetinde. Açık tenliyseniz kahverengi yerine şeftali tercih edebilirsiniz.


Şimdi de burçları ayrı ayrı ele alalım ve hangi burç kadınına hangi renklerin yakıştığını öğrenelim.


Koç Burcu Makyajı


Sosyal, en uygunist ve hayattan zevk almayı bilen koç kadını sade ancak çekici olmayı sever. Eğer bir koç kadınıysanız göz ve dudak makyajını öne çıkarmalısınız. Gözlerinizde siyah far ve kalem kullanırken, dudaklarda ateş, karmen veya sicilya kırmızısı bir ruj tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında fuşya ve pembe tonlarındaki rujlar da sizi iyi hissettirir. Gölgeleme olarak mercan, kırmızı, eflatun veya mor renk farlar kullanabilmeniz mümkün.


Boğa Burcu Makyajı


Güzel ve kadınsı olduğunun farkında olan boğa burcu kadını hoş kokmayı, bakımlı olmayı ve alımlı görünmeyi sever. Siz de boğa kadınıysanız makyajda yalnızca gözlere ağırlık vermelisiniz. Mavi, zümrüt, somon, pembe ve bej tonlarındaki farlar size çok yakışır. Genelde pastel tonlarını seçerek yüz hoşliğinizi vurgulayabilirsiniz. Dudaklarınız ise uçuk pembe tonlarında olmalı.


İkizler Burcu Makyajı


Değişiklikleri seven ikizler kadını makyajda da farklı tarzlar denemeye bayılır. Bağımsız hisseden ve neşeli olan ruhunu vurgulayacak enerjisimi ortaya çıkaracak olam mavi ve beyaz renkler ikizler için en uygundir. Somon ve bej renginin karışımıyla yapılan göz makyajı ikizlere çok yakışır. Pembe ve gül kurusu tonlarındaki rujlar tam size göre. Siz bir ikizler kadınıysanız göz kapaklarınıza beyaz far uyguladıktan sonra orta kısımdan dış kısma doğru mavi kalem veya far uygulayın. Mavi maskara ile makyajınızı tamamladıktan sonra gelsin büyüleyici bakışlar!


Yengeç Burcu Makyajı


Bir yengeç kadını hem gülmeyi seven, sempatik ve çocuksudur hem de duygusal ve Romantiktir. Beyaz ve gümüş rengi farlar tam size göredir. Ayın etkisindeki yengeç kadınının Ay’ın ışığını ve Romantizmini bakışlarına yansıtması için uzmanlar bu renkleri önerir. Mavi tonlarındaki farlar da size yakışır. Allık olarak şeftali renkleri sizi masum görüntüye kavuştururken pembe, somon veya mercan rengi dudaklar sizin için en uygundir.


Aslan Burcu Makyajı


Asil ve güçlü durmagı bilen katiyenn kadınları lüksü ve ihtişamı sever. Altın ve sarı tonlarındaki makyajlar girdiği her ortamda kendini farkettirmeye yeter. Simli makyaj ürünleri de onlara çok yakışır. Eğer siz bir katiyenn kadınıysanız dudaklarınızda kahverengi tonları kullanmalı, far ve fondötende kahverenginin sıcak tonlarını ve altın sarısını tercih etmelisiniz.


Başak Burcu Makyajı


Sadelik başak burcu kadını içindir ve bu yüzden makyajda da sadelik ön plana çıkmalıdır. Toprak ve koyu yeşil tonlardaki göz makyajını doğal tonlarda allık ve yine doğal tonlarda ruj kullanılmalıdır.


Terazi Burcu Makyajı


Yaşam dolu ve her hareketiyle zarif olmayı bilen terazi kadınlarına gri ve şampanya tonları çok yakıştırılır. Bakışlarıyla ilgi çekmeyi seven bir terazi kadını için eyeliner bir numaradır. Gece makyajında ise siyah ve füme renkleri tam terazilere göredir. Dudaklarda ise çikolata tonları tercih edilebilir.


Akrep Burcu Makyajı


Cazibeli, gurlinku ve ateşli akrep burcu kadınlarına siyah ve kırmızı çok yakışır. Siyah far ve siyah göz kalemi ile bakışlarını güçlendiren akrep kadını bakışlarını konuşturmasını bilir. Ayrıca yeşil ve mavi gibi su tonları da çok yakışır. Dudaklarda ise bakır, çikolata ve kahve tonları en uygundir.


Yay Burcu Makyajı


Güler yüzlü olan yay burcu kadınları hem zarif hem de çekicidir. Siyah ve koyu kahverengi göz kalemi ile çerçeve yapılması tavsiyelen yay burcu kadınlarına deniz mavisi, lacivert gibi farlar çok yakışır. Dudaklar için karmen kırmızısı, bordo, parlak kırmızı veya kahve tonlardaki rujlar tercih edilmelidir. Ayrıca cilt makyajında şampanya tonları baz olarak kullanılmalıdır.


Oğlak Burcu Makyajı


Hırslı, neşeli ve çekici oğlak burcu kadınlarına kahverengi ve mor tonlarındaki farlar tavsiyelir. Eğer siz bir oğlak kadınıysanız farları kullanmayı çok seviyorsunuz demektir. O zamam kullandığınız far renginde göz kalemiyle makyajınızı belirgin hale getirmek sizi mutlu edecektir. Dudaklarda ise bakır tonları ve kiremit rengi rujlar kullanmalısınız.


Kova Burcu Makyajı


Özgürlüğü seven, zeki ve yaratıcı kova burcu kadınları fark yaratmak için gözlerde mavi ve lacivert veya pembe ve lila tonları tercih etmelidir. Yanaklarda pembe allık ve dudaklarda lila veya pembe rujlar en doğrusudur.


Balık Burcu Makyajı


Hassas ve hayalperest olan balık burcu kadınlarının elmacık kemikleri belirgindir. Balık burcu kadınlarına yumUşak makyajlar yapılması tavsiyelir. Kahve tonlarındaki farlar günlük makyajda tercih edilmesi gerekirken daha özel günlerde mor, denizci mavisi veya su yeşili kullanmak mümkün. Dudaklarda ise pembe, bej veya şeftali tonları kullanılmalıdır.





YAZININ DEVAMI ==> Burçlara Göre Özel Makyaj Şekilleri
Burçlara Göre Özel Makyaj Şekilleri
Burçlara Göre Özel Makyaj Şekilleri
LihatTutupKomentar