-->

Cilt Tipine Göre Kapatıcı Makyaj Yapımı (Kullanımı)

Cilt Tipine Göre Kapatıcı Kullanımı

Piyasada ben kapatıcıyım iddiasıyla çıkan birçok ürün bulunmaktadır. Binbir hevesle aldığımız kapatıcıyı ertesi günü kullandığımızda bizi hayal kırıklığına uğratır. Peki siz bir kapatıcıdan neler beklersiniz? Yüzdeki yorgunluğu silip atsın, göz zevkimizi bozan güneş ve cilt lekelerini gizlesin, göz altındaki mor halkaları kapatsın, koyu renk damarları gizlesin, kızarıklıkları, benek ve çilleri örtsün vs. Kapatıcıyı kırışıklıklarını gizlemek amacıyla kullanan kadınlar bile var! Oysa kapatıcı aksine çukur bulduğu bölgelere dolar. Kırışıklıkları göz kremi, baz veya aydınlatıcı ile düzgün hale getirdikten sonra kapatıcıyı üzerine uygulamak daha mantıklıdır.


Kapatıcı seçerken renk ahenkuna dikkat etmek oldukça önemlidir. Eski modalardan bize miras kalan, cildinizden bir kaç ton daha açık kapatıcıları uygulayarak kendinizi zombiye çevirmeyin. En uygun renk cildinizle aynı olandır. Göz altlarınız daha koyu renkse cildinizden bir ton açık rengi de tercih edebilirsiniz.


Kapatıcı satın almaya giderken ilk önce temiz ve nemlenmiş cildinizle gitmeye özen gösterin. Kapatıcıyı elinizin üstünde veya diğer bölgelerde duruşuna bakarak karar vermeyin. Fotoğraf çekimlerinde kullanmayacaksanız mağazanın spot ışıklarının altında değil gün ışığına çıkarak gözlem yapın. Cildinizle uyumlu olduğunu düşündüğünüz fondöteninizle aynı veya bir ton açık rengini de alabilirsiniz.


Kapatıcıyı uygularken de dikkat edilmesi gereken bir kaç püf noktası vardır. Öncelikle kapatıcıyı hangi amaçla kullanacağınıza karar verin. Göz altı morluklarını kapamak için kullanacaksanız fondötenden önce, sivilce izleri için kullanacaksanız fondötenden sonra kullanmalısınız. Aksi halde fondöten aşamasında kapatıcı silinir. Kapatmak istediğiniz yerleri gözden kaçırmamak uygulamayı gün ışığı altında yapın. Ürünü alt kirpiklerim hemen altından göz çukuruna kadar minik noktalar durumunda sürdükten sonra yüzük parmağınızla, makyaj çubuğuyla veya yumUşak uçlu bir fırça yardımı ile hafif darbelerle uygulayın. Sağa sola ovuşturarak yedirmeye çalışırsanız gözünüzün titiz derisine zarar verebilir veya kapatıcının alt çizgilerinize dolmasına yol açabilirsiniz. YumUşak hareketlerle yedirilen kapatıcı bir süre beklendikten sonra yetersiz gelirse


ikinci katı uygulanabilir. Kapatıcılardan yana edilen en fazla şikayet kalıcı olmamaları ve göz altı çizgilerine dşeklinde deha yaşlı göstermeli! Bu problemu da üzerine transparan pudra uygulayarak bir nebze daha engel olabilirsiniz. Ürünü fazla kullanmak da çizgilenme ve kırışıklığa neden olur. Ayrıca kapatıcıların göz altındaki halkaları koyulukları kapamak ve ciltteki kızarık ve aynısı cilt kuslinkarını kapamak için ikiye ayrıldığı da unutulmamalı.


Tüm bu püf noktalara dikkat ediyorsanız sırada cilt tipinize makul olan kapatıcı türünü seçmeye geldi.


AYRINTILAR İÇİN RESİMLERE TIKLAYINIZ.



Kalem Kapatıcı Krem Kapatıcı Fırçalı Kapatıcı Stick Kapatıcı Likit Kapatıcılar





YAZININ DEVAMI ==> Cilt Tipine Göre Kapatıcı Makyaj Yapımı (Kullanımı)
Cilt Tipine Göre Kapatıcı Makyaj Yapımı (Kullanımı)
Cilt Tipine Göre Kapatıcı Makyaj Yapımı (Kullanımı)
LihatTutupKomentar