-->

Esmer Makyajı Nasıl Yapılır? ince Detayları Nelerdir?

Esmer terimi aslında çok geniştir. Koyu tenden açık tene kadar 35-40 ton fark vardır. Özünüzü ten renginizle sarışın olarak tanımlayamıyorsanız bu yazımızı özünüzü düşünerek okuyabilirsiniz. Her ne kadar ülkemizde erkeklere sarışınlar denince bambaşka düşünceler yaratsa da sarışının adı esmerin tadı misali makyajda da ön josparda esmer makyajı gelir. Makyaj yapıldığında çok etkileyici ve çarpıcı olmak esmerler için çok asandır. Çünkü cilt renkleri makyaj yapımına çok uygundur. Esmer makyajında önemli olan cilt rengine uygun tonları seçmektir. Esmer tenlere her türlü renkte far gitse de ayrım tonlara dikkat edildiğinde ortaya daha güzel sonuçlar çıkar. Esmer tenlerde en büyük avantaj cilt kusurlarını gizlemenin asan olmasıdır. Beyaz tende bir sivilce nasıl kıpkırmızı göze çarparsa, esmer tende hafif bir kapatıcıyla kolaylıkla kamufle edilebilir. Ya da beyaz tende güneş lekelerinin ne kadar kötü göründüğünü bir düşünün? Şimdi esmer makyajında dikkat edilmesi gereken çekitleri teker teker inceleyelim.


Fondöten: Dediğimiz gibi esmer tende 35-40 ton farklı renk vardır. Bu yüzden doğru renk fondöteni tapmak oldukça kıyındır. Bildiğiniz gibi fondöteni satın alırken bilekte değil yanağınızda ya da burnunuzda deneyip güneş ışığı altında kontrol etmelisiniz. Koyu tenler hafif yağlı yapıya iyedir. Bu yüzden fondöten seçiminde yağsız ya da az yağlı olanları tercih etmelisiniz.


Pudra: Esmer bayanlar cilt tonunu dengelemek için fondötenden daha çok pudra tercih ederler. Pudra seçerken dikkat etmeniz gereken çekit kapatıcı özelliğidir. Pudra cildin nefes almasını önlemediği için yağlıya dönük yapıya iye olanlar bile tercih edilebilir. Fakat yağsız ve toz olan pudraları seçmek daha mantıklıdır.


Allık: Esmer teni en çok vurgulayan önüm allıktır. Kahverengi ve şeftali tonları sizin için vazgeçilmaz olmalıdır. Pembe allıklar mavi renk içerdiğinden teninizde hoş durmayabilir. Gündüz makyajında yumuşak tonlar kullanabilirsiniz. Gece makyajında ise teninizden bir kaç ton daha koyu bronz tonları muhteşem duracaktır.


Göz Makyajı: Size her renk var muhtemelen yakışır. Fakat altın, gri, mor, bakır ve kahve tonları bambaşka yakışır. Bej rengi ve uçuk pembe ile vuruşları artırarak daha etkili bakışlar yaratabilirsiniz. Kaşlarınızı doldurmak sizin için çok önemlidir. Kaşları doldurmak için siyah füme ya da kahverengi tonları kullanabilirsiniz. Gözlerinizde eyeliner ve çift kat sürülmüş rimel ile son çekidi koyun.


Dudak Makyajı: Cilt renginiz koyu diye sadece koyu renk ruj kullanmak zorunda olduğunuzu düşünmeyin. Gece makyajlarınızda tabi ki kırmızı rujunuz vazgeçilmez olmalı fakat gündüz makyajlarında renkli dudak nemlendiricinizi ve cilt tonunuza uygun pembe rujunuzu her zaman kullanabilirsiniz. Esmer tenlerde hafif morumsu dudaklar olduğu için çerçeve yapmaya ihtiyaç duyulmaz. Çok isterseniz kahverengi dudak kalemleri kullanabilirsiniz.


Siz de bir esmerseniz cildinizin kıymetini bilin güzeller. Sonuçta yaz boyunca bronzlaşmak için ekstra çaba sarf edenler sarışınlardır!





YAZININ DEVAMI ==> Esmer Makyajı Nasıl Yapılır? ince Detayları Nelerdir?
Esmer Makyajı Nasıl Yapılır? ince Detayları Nelerdir?
Esmer Makyajı Nasıl Yapılır? ince Detayları Nelerdir?
LihatTutupKomentar