-->

Evde Makyaj Malzemeleri Nasıl Yapılır?

Piyasada o kadar çok makyaj malzemesi var ki artık hangisine güvenip kullanacağımızı şaşırıyoruz. Çok güvenilir markaların da fiyatları malum. O zaman neden kendi makyaj malzememizi kendimiz için yapmıyoruz? Sizin için evde olayca yapabileceğiniz bazı kozmetik ürünlerini bu yazıda toparlamak istedik. Hadi hep beraber yapmaua başlayalım!


Makyaj Sabitleyici Yapımı


Makyaj Sabitleyici Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Bir ölçek gliserin,


-İki ölçek gül suyu,


-Sprey şişesi.


Gördüğünüz gibi malzemeler çok kolay! Evinizde kullanmadığınız veya mağazalardan satın alabileceğiniz sprey şişesini hoşce temizleyin. İçerisine bir ölçek gliserin ve bunun iki katı kadar gül suyu ekleyin. İyice çalkalayın ve bitti! Bu karışımı makyajınızı yaptıktan sonra yüzünüzden 15 cm kadar uzaklıkta tutarak sıkın. Böylece makyajınız sabitlenerek ömrü uzayacaktır. Evde yapmış olmanıza rağmen bir kaç ay dayanıklı olan karışımınızı buzdolabında saklayın.


Krem Aydınlatıcı Yapımı


Krem Aydınlatıcı Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Bir tatlı kaşığı veya istenen miktarda cilt tipine makul nemlendirici,


-Açık tonlarda ışıltılı veya mat far, allık, ışıltılı pudra ya da toz aydınlatıcı.


-Kalıcılığını arttırmak için tercihen makyaj bazı,


-Krem kabı.


Öncelikle nemlendiriciyi ve makyaj bazıı bir kaba alın. Başka bir kapta kullanacağınız ana malzemeyi (far, pudra, aydınlatıcı) toz haline getirin. Elde ettiğiniz tozu diğer kaptaki karışımın içine yavaş yavaş ekleyin. İstediğiniz renk yoğunluğuna gelinceye kadar karıştırarak eklemeye devam edin. İşlem bitince krem kabına alarak ürününüzü bitene kadar kullanabilmeniz mümkün. Tabi içine koymuş olduğunuz ürünlerin son kullanma tarihini dikkate alarak!


Doğal Bronzer Yapımı


Doğal Bronzer Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Bir miktar kakao


-Alkol veya kolonya,


-Bitmiş pudra veya allık kabı.


Öncelikle kullanacağınız kabı alkolle hoşce temizleyin. Daha sonra kabı üzerini tamamıyla kaplayana kadar kakaoyla doldurun ve alkolü üzerine sıkın. Kakaonun tamamıyla ıslandığından emin olun. Biraz donması için 2 saat kadar bekletin. 2 saat sonra üzerine bir kaç kat peçete koyup ağırlık yapması ve kururken çatlamaması için düz bir eşya yerleştirin. Tamamen koruması için 2-3 gün kıpırdatmadan bekletin. Bronzer’ınız hazır!


BB Krem Yapımı


BB Krem Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Cilt tipimize makul nemlendirici,


-Güneş kremi (kuru ciltler) veya güneş losyonu (yağlı ciltler),


-Renklendirmek için fondöten veya pudra.


Öncelikle nemlendiriciyi bir kaba alın. Sonra güneş losyonunuzu ekleyin. Renklendirmek için kullanacağınız ürününüzü toz durumunda kazıyarak istediğiniz renk koyuluğuna gelene kadar ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı en geç 3 hafta içinde tüketmeye özen gösterin. Kokusunda veya kıvamında değişiklik olursa netlikle kullanmayın.


Doğal Ruj Yapımı


Doğal Ruj Yapımı


Gerekli malzemeler;


-1 yemek kaşığı bal mumu veya vazelin


-1 tatlı kaşığı gliserin


-1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası


-1 çay kaşığı vanilya


-Küçük bir kap ve tatlı ve çay kaşıkları


-İçi su dolu kahve makinesi


Öncelikle vazelini ufak bir kabın içine koyun ve kahve makinesinin buharıyla eritin. Eriyen vazelinin içine gliserini, vanilyayı ve kırmızı gıda boyasını ekleyip karıştırın. Ardından karışımı krem kabına alıp 5 dk buzdolabında bekletin. İşte bu kadar!


Dudak Dolgunlaştırıcı Ruj Yapımı


Dudak yetişkin Ruj Yapımı


Gerekli malzemeler;


-1 yemek kaşığı bal mumu


-1 tatlı kaşığı gliserin


-1 çay kaşığı karabiber yağı


-1 çay kaşığı pembe ve kahverengi gıda boyası


-1 çay kaşığı vanilya


-Krem kabı


-Çay tabağı, bir çay ve tatlı kaşığı,


-Kahve makinesi.


Öncelikle basit erimesi için ufak parçalara ayırdığımız bal mumunu çay tabağına koyup içi su dolu kahve makinesinde eritin. Sonra gliserin, karabiber yağı ve vanilyayı ekleyin. İstediğiniz renk yoğunluğuna göre de gıda boyasını ekleyin. Karışım donmadan hemen krem kabına almanız gerekiyor, içindeki bal mumu vazelinin aksine çok çabuk katılaşır, sert ve daha kalıcı bir ruj olmasını sağlar. 5 dk bozdolabında beklettin ve hazır!


Göz Bazı Yapımı


Göz Bazı Yapımı


Gerekli malzemeler;


-4 çay kaşığı yoğun kıvamlı vücut losyonu,


-2 çay kaşığı fondöten,


-1 çay kaşığı pudra,


-Kap,


-Karıştırıcı bir çubuk,


-Çay kaşığı,


-Karışımı koyup kullanmak için bir krem kabı.


Öncelikle kabın içine pudrayı koyup topak topak olan kısımları iyice ezip toz haline getirin. Ardından fondöten ve vücut losyonunu ilave edip iyice karıştırın. Bitti!


Lip Balm Yapımı


Lip Balm Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Lip balmın önemli parçası olan vazelin,


-Mum ve kibrit,


-Koku vermesi ve beslemesi için portakal yağı,


-Krem kutusu,


-Renk vermesi için tercihen kullanmadığımız bir far, ruj veya parlatıcı,


-Çay ve yemek kaşığı,


-Karıştırıcı ufak bir çubuk.


Öncelikle vazelini yemek kaşığına koyun. Ardından toz fardan istediğiniz renk yoğunluğuna göre dökün. Mumu yakın ve kaşığı malzemeleri yakmayacak uzaklıkta tutarak vazelinin iyice erimesini sağlayın. Portakal yağından 2-3 damla ekleyerek karıştırın. Portakal yağı hem harika bir koku verir hem de dudağı besler. İyice karıştırdığınızdan emin olduktan sonra karışımı krem kutusuna alıp buzdolabında 5 dakika bekletin. Lip balm’ınız hazır.


Dudak Dolgunlaştırıcı Parlatıcı Yapımı


Dudak Dyetişkinlaştırıcı Parlatıcı Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Kullanmadığınız rujlar


-Bir tatlı kaşığı gliserin


-1 çay kaşığı karabiber yağı ve badem yağı,


-Ürünleri eritmek için içi su dolu kahve makinesi


-Bir kap, çay kaşığı ve tatlı kaşığı


-1 tatlı kaşığı bal


-2 çay kaşığı vazelin


Öncelikle rujları ufak bir kabın içine ekleyip kahve makinesinin buharında eritin. Rujlar eridikten sonra balı, karabiber yağını, gliserini ve badem yağını ilave edin. Biraz yoğun kıvam alması içinse vazelini ekleyip yice karıştırın. Yaptığınız bu parlatıcıyı saklamak için biten parlatıcılarınızdan yararlanabilirsiniz. Şişenin ağzındaki plastik kapağı çıkarıp yaptığınız parlatıcıyı minik huni sayesinde içine aktarın ve plastik kapağını yenidendan kapatın. Parlatıcının içindeki karabiber yağı dudakları zaman içinde dyetişkinlaştırıyor ve çok hafif bir yanma hissi oluşturabiliyor. Şekerli parlatıcıları tercih etmiyorsanız tercihen bir çay kaşığı kadar vanilin kullanabilmeniz mümkün.


Makyaj Fırçası Yapımı


Makyaj Fırçası Yapımı


Gerekli malzemeler;


-Ucu silgili kalem,


-Bir miktar saç,


-Güçlü bir yapıştırıcı,


-Pense ve makas.


Öncelikle bir yerden satın aldığınız veya kendi saçlarınızdan kestiğiniz bir tutam saçı dağılmaması için ortasından ince bant geçirip ikiye katlayın. Ucu silgili kurşun kalemin silgisini çıkarıp dibine yapıştırıcı sıkın. Yapıştırıcı donmadan hemen saç demetlerini istediğimiz far fırça çeşidine göre sokun. İnce bir far fırçası istiyorsak az, kalın istiyorsak çok saç koymanız gerekli. Saçları yapıştırdıktan sonra ucunu pense ile pressleyin. Makkatiyen biçim verirken evde var olan fırçalarınıza bakarak nasıl keseceğinize karar verebilirsiniz.





YAZININ DEVAMI ==> Evde Makyaj Malzemeleri Nasıl Yapılır?
Evde Makyaj Malzemeleri Nasıl Yapılır?
Evde Makyaj Malzemeleri Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar