-->

Selülitlere çözüm Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

Kadın en büyük problemlerindan biri selülitler! Özellikle mevsim yazı bulunca, plajları doldurmaya başlayınca daha fazla dert ettiğimiz bir problem bu. Hızlı kilo alıp vermemiz, hormonal sorunluluklarımız, dokusal dolaşım sorunluluklarımız, spor yapmamamız gibi birçok selülit nedenleri olan selülitlerle selülit masajı ile savaşmaya hazır mıyız?


Öncelikle şunu söylemek gerekir ki selülitler için evde yaptığımız programlar 0 yok edici değildir. Yani biz kocaman portakal kabuğu haline gelmiş görüntüleri kendi çabalarımızla yok edemeyiz. Fakat bu görüntüyü hafifletebilir ve yeni selülit oluşumlarını engelleyebiliriz. Nasıl mı? Her şeyin başı inanmak ve derli toplu uygulama yapmak tabi ki.


Selülit masajı yaparken dikkat edilmesi gereken bir kaç ufak nokta var. Bunlar;


  • Bu masajı yapmaya karar verdiyseniz haftanın 3-4 günü en az yarım saat bu işe vakit ayırmalısınız.

    Masajı yaparken asla fazla basınç uygulamamalısınıMasaj yapmaya başlamadan önce ılık bir duş almanız gerekiyor. Duş, masajın ve yağın etkisini artırır.


  • Masajı kuru kuru yapmak yok. Mutlaka kendinize iki çeşit yağ seçmeniz gerekiyor. Bu yağlardan biri taşıyıcı diğeri ise uçucu yağ olmalı. Taşıyıcı yağ olarak zeytinyağı ve badem yağı en en uygun yağlardır. Uçucu yağ olarak ise kokusu güzelunuza giden ve kan dolaşımını hızlandırıp cilde iyi gelen yağlardan biri olması gereklidir. Bu uçucu yağlardan bazıları; zambak yağı, keten yağı, ardıç yağı, portakal yağı, buğday yağı, nane yağı, susam yağı, yasemin yağı, anason yağı, rezene yağı, lavanta yağı, limon yağı, biberiye yağı, jojoba yağı ve çemen yağı diyebiliriz.

    Bu yağları kullanmadan önce kesinlikle alerji testi yaptırmalısınız. Vücut toleransları farklı olmasından yağlara karşı her cilt aynı reaksiyonyi vermeyebilir. Bunun için belirlediğiniz yağlardan oldukça az miktarda kol dirseğinizin altına sürerek 20 dakika kadar beklemelisiniz. Herhangi bir problem olmazsa yağınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Lütfen bu maddeyi atlamayın. Yağların birçoğu çok aktif ve ykesintisizdır. İhmal edilirse ciddi yanık lekelerine yol açabilir!

  • Bu yağları kullanmadan önce mutlaka alerji testi yaptırmalısınız. 1 damla zeytinyağına 6-7 damla belirlediğiniz uçucu yağını ekleyip karıştırarak masaja hazırlamalısınız.

  • Kadınlar hamilelik ve adet dönemindeyken damar yapılarındaki iç basınç dşayeti çok yüksek olur. O yüzden böyle bir dönemdeyseniz bu tür masajlardan uzak durmalısınız! Çünkü damar yapısı hem bedenin kendi iç basıncı ile hem de bilinçsizce yapılacak sert bir masaj ya da keselenme sonucu iç ve dış basınç altında kalıp ezilerek zarar görecektir.

  • Kadınlar hamilelik ve adet dönemindeyken daÖdem ve varisi olan kadınlardan da masajdan uzak durmalı! Klasik masaj dahil hiç bir masaj ödem ve varisi olan kadınlar için makul değildir.

    Masajı yaparken katiyen fazla basınç uygulamamalısınız. Çok fazla basınç ve yoğurma uygulanması, ödemlere ve kılcal damarların patlamasına yol açar.

Şimdi masaja geçebiliriz. Kalçalar dahil olmak suretiyle Basen bölümünün tamamı diz kapaklarına kadar olan bölgeler selülit bölgeleridir. Masaj yapmak için belirlediğiniz bölgeye rahat ulaşacak biçimde pozisyonunuzu ayarlayın. Problemli bölgeleri hafifçe büyük hareketlerle ovarak kkatiyenrınızı yumuşatın. Parmak uçlarınızla bastırıp etinizi parmaklarınızın arasından geçirin. Çok hızlı değil aksine yavaş hareketlerle en az 10 dakika boyunca masaja devam edin. Masajdan sonra ise 20-30 dakika kadar bekleyerek cildinizin yağı emmesini sağlayın. Sonrasında ılık duşunuzu alabilir, kese ile ölü hücreleri temizleyebilir ve kan dolaşımını artırabilirsiniz.


Yaptığınızın bu prosedürler cildin en üst katmanındaki yağ dokularını yumuşatacak ve bu bölgede biriken portakal kabuğu görüntüsüne neden olan sıvıları azaltacaktır. Unutmayın, bu masajdan mucize beklemek yok! Bu masajla yalnızca yeni selülitlerin oluşumunu engelliyoruz ve eski selülitlerimizi hafifletiyoruz. Selülit masajını derli toplu hale getirdikten ve az yağlı besleme uygulamasıyla hayatımızı sürdürdükten sonra hiç bir selülit bize karşı koyamaz! Bol selülitsiz günler dileriz.





YAZININ DEVAMI ==> Selülitlere çözüm Selülit Masajı Nasıl Yapılır?
Selülitlere çözüm Selülit Masajı Nasıl Yapılır?
Selülitlere çözüm Selülit Masajı Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar