-->

Ruj Sürme Teknikleri - Dudak Nasıl Şekillendirilir

Ruj Sürme Teknikleri – Dudak Şekillerine Göre

Hernet dudak biçimi farklıdır. Makyajı herkes yapar ama eksikliksuz görüntü isteyen kadınlar kendilerine makul makyajı yapmak zorundadır. Yüzümüzde en fazla dikkat çeken noktalardan bir tanesi de dudaklarımızdır. Kimimizin köfte gibi kocaman dudakları varken kimimizin incecik ruj sürülse bile farkedilmeyen dudakları vardır. İnce dudaklara sahip kadınlar, kalın dudaklardaki gibi ruj sürüyorsa orada bir hata vardır. Çünkü herkes kendine makul dudak makyajını yapmalı! O yüzden sizin için dudak biçimlerini ayrı gruplarda inceleyerek nasıl makyaj yapmanız gerektiğini anlatmak istedik. Siz de dudaklarınızın hangi gruba girdiğini bularak ve size özel ruj sürme yöntemlerini öğrenerek artık daha eksikliksuz görünen dudaklara sahip olabilirsiniz hoşler.


Kalın (Dyetişkin) Dudaklar


Hiç makyaj yapılmadan bile harika dudaklara sahip olan bayanlar bu gruba giriyor. Siz esasen yeteri kadar çekicisiniz! Bu yüzden vurgulamanız gereken yer dudaklarınız değil gözleriniz olmalı. Zaten büyük olan dudaklarınızı daha da büyütmemek için parlatıcılı rujlardan kaçınmalısınız. Parlatıcı kullanmayı çok seviyorsanız şeffaf olanları işinizi görecektir. Ayrıca ruj ile dudak kaleminizin aynı tonda olmasına dikkat etmelisiniz.


İnce Dudaklar


İnce dudakların vazgeçmemesi gereken ürünü dudak kalemleridir. Dudağınızın bütününü çerçeve içine almak onları daha kalın gösterir. Hatta işi biraz daha abartıp dudak kalemini dudağık çizginizin oldukça az daha dışından sürerek daha da kalınlaştırabilirsiniz. Şimdi de renk oyunlarına bakalım. Açık renkler her zaman bulunduğu bölgeyi büyük, koyu renklerse ufak gösterir. Tıpkı zayıf görünmek isteyen birinin siyah giymesi veya gözlerini büyük göstermek isteyen birinin beyaz göz kalemi kullanması gibi. Bunun için siz de rujlarınızı açık renklerden yana kullanmalısınız. Aynı renkte dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçeveledikten sonra ruju sürün. Son adım ise parlatıcı! Alt dudağınızın ortasına parlatıcı sürerseniz dudaklarınız daha da dyetişkin görünür. Bu 3 adımda aynadaki görüntünün nasıl değiştiğine inanamayacaksınız. Diğer bir teknik ise dudak çizginizin biraz daha dışından açık renk dudak kalemi sürdükten sonra iç kısmına daha koyu tonda ruj uygulamak. Burada kalem dudak renginize daha yakın olduğu için kalınlaştırma işini görürken, koyu renk ruj dikkat çekme görevini üstleniyor.


Üstü İnce Altı Kalın Dudaklar


Çoğu bayanda bu tip dudaklara rastlarız. Burda can alıcı nokta dengeyi sağlamaktır. Yani üst dudağa ince, alt dudağa ise kalınmış gibi davranacaksınız. Yapılması gereken şey yalnızca üst dudağı dıştan rujunuza makul bir dudak kalemiyle çerçeveledikten sonra rujunu sürmek. Renk konusu ile ilgili cildinize makul veya size yakıştığını düşündüğünüz bir rengi tercih etmeniz yeterli.


Altı İnce Üstü Kalın Dudaklar


Genelde üst kısmı ince dudaklar görünür ama elbet de alt kısmı ince olan dudaklar da vardır. Siz bu gruba girdiğinizi düşünüyorsanız yukarıyada anlattıklarımızın tam tersini uygulamalısınız. Yani alt dudağa çerçeve ve ruj, üst dudağa yalnızca ruj.


Üstü Dışa Doğru Olan Dudaklar


Bu tip dudaklara sahipseniz üst dudağınızı küçültmeniz gerekecek. Bunun için üst dudağınızın çizgisinin biraz içinden olacak biçimde hepsini çerçeveleyin. Sonra rujunuzu uygulayın. Küçüldüğünü gördüğünüz dudağınız sizi tatmin etmezse alt dudağınızın ortasına parlatıcı uygulayıp daha çekici olabilirsiniz.


Altı Dışa Doğru Olan Dudaklar


Bu sefer yapılması gereken prosedür tabi ki alt dudağı küçültmek. Bunun için alt dudak çizginizin biraz içinden başlayarak dudaklarınızın birleştiği noktaya kadar çizin. Üst dudağına bir şey yapmanıza gerek yok. Şimdi rujunuzu sürebilirsiniz.


Kimse kimsenin dudağına özenmesin. Emin olun ki hernet dudağı kendine göre orjinaldir. Dudaklarına silikon taktırmış bayanlar, sizce de o dudakların kendilerine ait değilmiş gibi görünmüyorlar mı?


 


HER ŞEY BİZ KADINLAR İÇİN…





YAZININ DEVAMI ==> Ruj Sürme Teknikleri - Dudak Nasıl Şekillendirilir
Ruj Sürme Teknikleri - Dudak Nasıl Şekillendirilir
Ruj Sürme Teknikleri - Dudak Nasıl Şekillendirilir
LihatTutupKomentar