-->

Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner?

Saç beyazlaması, kadın erkek demeden çok moral bozan bir sorundur. Saçlar insanın yaşının ilerlemesiyle ortaya çıkan ve gittikçe çoğalan doğal bir süreçtir. Genellikle insanların favori alanlarından başlar ve tepelere sonrasında arkalara doğru çoğalarak devam eder. Saç beyazlamasının nedenleri arasında stres ve üzüntü başta gelir. Normal şartlarda saçlar 30’lu yaşlardan itibaren beyazlamaya başlar. Fakat genetik faktörler ya da kişinin sürekli üzülmesi durumu araya girdiğinde 20’li hatta 18’li yaşlarda bile saç beyazlaması görülür. Bu tür kişilerin B7 vitamini (biotin) alması tavsiye edilir.


Saç keratin denilen maddeden oluşur. Kimyasal yapısı tırnağa çok benzer. Tırnağın saçtan farkı ise onun sert olmasını sağlayan disülfid başlarının çok olmasıdır.  Saçın tırnaktan farkı ona rengini veren melanin pigmenti içermesidir. İşte melanin pigmenti salgılanamamaya yani melanini salgılayan melanositler ölmeye başladığında saç yavaş yavaş griler ve daha sonra beyazlar daha doğrusu renksiz kalır. Melanositlerin neden öldüğü ya da bazı kişilerde neden erken öldüğü bilimsel olarak henüz kanıtlanamamıştır. Fakat saç vitaminlerikullanan kişilerin saçlarının daha geç beyazladığı yani melanin salgısının daha uzun yıllar salgılandığı kanıtlanmıştır.


Özellikle kadınlar normalde de saçlarını boyatmaktan vazgeçmediği için bu onlar için erkekler kadar sorun olmamıştır. Bayan kuaförlerin saç konusundaki bilgisi, becerisi ve ekipmanlarının iyi olmasından dolayı bu işin üstesinden rahatlıkla gelirler. Fakat erkeklerde ne yazık ki durum böyle değildir. Erkeklerin saç boyaması genellikle yargılanır. Erkek kuaförlerin bayan kuaförler kadar saç boyama konusunda istekli olmaması da buna bağlı olabilir. Örneğin orta yaş üstünde bir erkeğin cildi oldukça kırışıktır. Saçlarını kuaförde kömür siyahına boyatınca ortaya çok itici bir görüntü çıkar. Sonuç ne kişinin yaşına uygundur ne de doğaldır. İşte bu yüzden erkeklerin saç boyamasının yaygınlaşması engellenir.


Doğal yöntemlerle saçların nasıl eski haline döndürüldüğüne daha önceden değinmiştik. Bu kürler saçlarınızın doğal rengine kavuşmasını sağlarlar. Dolayısıyla çok doğal bir görüntüsü vardır ve erkekler de uygulayabilir. Fakat bu kürler oldukça çaba ve vakit ister. Normal saç boyası gibi bir defada hallolacak bir iş değildir. Bu yüzden saç renk değiştiricileri bu konuya kendilerince bir çözüm getirmiştir ki bize kalırsa gayet mantıklı.


Saç renk değiştirici ürünler boya gibi uygulanmaz ama boya gibi etki ederek kişinin saçlarının doğal rengine kavuşmasını sağlarlar. Bu ürünler de yapılan doğal kürler gibi uzun süreç getirir. Kürlere nazaran uygulaması çok daha kolaydır. Saç nasıl yavaş yavaş beyazlamaya başlıyorsa, saç renk değiştirici ürünler de aynı şekilde saça etki ederek yavaş bir süreçte saçın eski rengine dönmesini sağlarlar. Saçın koyulaşması büyük zaman dilimine yayıldığı için de boya gibi yapar durmaz, dolayısıyla toplum tarafından yargılanmaz. Saç renk değiştiricilerin bir diğer avantajı; kişi uygulamayı kendi yaptığı için istediği alanlara istediği miktarda uygulayarak örneğin favori kısımlarına az uygulayıp hafif kır kalmasını sağlayarak yapay görüntüden uzak kalabilir.


Bu ürünlerin kullanımı son derece kolaydır. Hatta uygulamayı yapıp işe bile gidebilirsiniz. Moliva, Grecian, Youthair, Stopgrey bu ürünlerden bazılarıdır. Ürünler kullanıldığı sürece etkilidir. Yani ilaç gibi bir kez kullanıp bırakmakla olmaz. Zaten saçın eski rengine kesin olarak dönüş yapması için henüz bilimsel bir çözüm yoktur. Haftada 1-3 defa arasında uygulama yaparak doğal saç renginizi ömür boyu koruyabilirsiniz. Kullanmayı keserseniz saçlarınız haftalar sonra tekrar beyaz rengine dönmeye başlayacaktır. Saçlarınıza iyi bakın.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Saç boyama, saç bakımı, saç ağarması, saçlar neden beyazlar, saçlar nasıl eski rengine döner, saç renk değiştirici ürünler.





YAZININ DEVAMI ==> Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner?
Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner?
Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner?
LihatTutupKomentar