-->

Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske Tarifleri

Yağlı ve karma ciltliler sürekli çıkan sivilcelerden, parlamalardan ve geniş gözeneklerden şikayet ederler. Halbuki doğal maskeler ile sebum dengesini saplayıp bu sorunun üstesinden gelerek cilt tiplerini avantaj haline getirebilirler. Çünkü onlar diğer cilt tiplerine nazaran daha geç kırışır ve daha genç yaşlanırlar. İşte sizler için derlediğimiz karma ve yağlı ciltler için maske tarifleri!


Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske 1


Gerekli malzemeler;


– 2 yemek kaşığı kil


– 1 tatlı kaşığı kayısı yağı ya da zeytinyağı


– Kase


Kasenin içine kili ve yağı ekleyin. Zeytinyağı kullanacaksanız bir kaç kaşık su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. İyice karıştırıp temiz cildinize sürün. 20 dakika kadar bekleyip durulayın. Bu maske yağlı ciltler için uygundur. Cildin fazla yağını alır ve gözenekleri temizler. 15 günde 1 kez yapılması yeterlidir.


Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske 2


Gerekli malzemeler;


– 1 adet yumurta


– 6 damla hamamelis


– 6 damla limon suyu


– Kase


Yumurta akını kaseye alarak köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Maskeyi temiz cildinize sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın. Bu maske yağlı citler için uygundur. Cildi sıkılaştırır, ciltteki fazla yağı alır, gözenekleri temizler ve pürüzsüz bir cilde kavuşturur. Haftada 1 defa uygulanması yeterlidir. Yumurta akı çırpılarak tek başına da yapılabilir.


Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske 3


Gerekli malzemeler;


– 1 çay kaşığı üzüm pekmezi


– Yarım paket yaş maya


– 1 çay kaşığı lavanta yağı


– 1 tatlı kaşığı yeşil kil


– 1 çay kaşığı limon suyu


– Cam kase


Yaş mayayı kasenin içinde iyice ezin. Kil hariç malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Krem kıvamına gelince kili de ekleyin. Tüm yüzünüze ve dilerseniz boynunuza maskeyi dağıtın ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Bu maske yağlıya dönük karma ciltler için uygundur. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.


Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske 4


Gerekli malzemeler;


– 1 adet portakal


– 2 çay kaşığı nemlendirici


– Meyve sıkacağı


– Kase


Portakalı sıkıp nemlendirici ile karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürüp, 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık bir bez ya da ılık su ile temizleyin. Bu maske normale yakın karma ciltler için uygundur. Meyve asidi açısından zengin bu maske cildi besler ve nemlendirirken ferahlatır. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.


Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske 5


Gerekli malzemeler;


– 1 tatlı kaşığı kuru nane


– 1 fincan su


– Cezve


– 2 çay kaşığı nemlendirici


Cezveye su ve kuru naneyi koyup demleyin. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı çayı nemlendirici ile karıştırın. Temiz cildinize sürüp 10 dakika bekleyin. Bu maske karma ve yorgun ciltler için uygundur. Cildi serinletir, ferahlatır ve yorgun ciltleri canlandırır. Haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Cilt bakımı, cilt maskeleri, doğal maskeler, yağlı ve karma ciltler için maskeler, yağlı ve karma cilt sorunu.





YAZININ DEVAMI ==> Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske Tarifleri
Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske Tarifleri
Karma ve Yağlı Ciltler İçin Maske Tarifleri
LihatTutupKomentar