-->

Meme Kanseri Olmamak İçin Neler Yapmalı?

meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari_neler

Meme kanseri tüm dünyada milyonlarca kadını etkileyen bir hastalıktır. Meme kanserini önlemenin doğal yolları makalemizde bu kansere yakalanmamak için neler yapabiliriz konusu hakkında bilgiler verdik.


1. Vücut kitle indeksi açısından ideal kilonuzu koruyun. Kilolu kadınların meme kanseri riski daha yüksektir. Vücut ağırlığı ve meme kanseri oranı arasındaki ilişki, menopoz sonrası kadınlarda daha güçlü hale gelir.
2. Düzenli egzersiz yapın. Maksimum yarar için haftada en az 5 gün 45 ila 60 dakika egzersiz yapın. Aerobik egzersize ek olarak haftada en az 2 kere kas güçlendiri sporlar yapmaya devam edin.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (1)
3. Alkolden uzak durun. Günde 2 bardak alkol içmek meme kanseri riskini %20 artırır.
4. Hormon tedavisi almaktan kaçının. Eğer HRT kullanmanız gerekiyorsa, mümkün olan en düşük dozda alın ve mümkün olduğunca çabuk sonlandırın.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (2)
5. Doğum kontrol haplarına alternatif yöntemler tercih edin. Araştırma oral kontraseptif yani doğum kontrol haplarının meme riski artırdığını ve bu riskin bıraktıktan sonra 10 yıl devam ettiğini gösteriyor
6. Bir yıl ya da daha fazla emzirin. (2 yaşından sonra emzirmek doğru değil) Emzirmek östrojen seviyenizi dengeleyip, sizi meme kanserinden korur.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (4)
7. Sigara içmeyin. İçiyorsanız bırakın. Pasif içicilik de oldukça etkilidir özellikle de menopozdan sonra maruz kalındığında kadınlarda meme kanserini tetikleyebilir.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (5)
8. D vitamini seviyelerinizi kontrol edin, D vitamini eksikliği ile meme kanseri riski arasında bağlantı tespit edilmiştir. Doktorunuzdan d vitamini testi yapmasını isteyebilirsiniz.
9. Gece ışığa maruz kalmaktan kaçının. Gece lambası kullanacaksanız düşük voltajlı ya da kırmızı kullanın. Eğer yapabilirseniz, tuvalete gittiğinizde ışık açmaktan kaçının. Eğer kullanacaksanız riski azaltmak için düşük volt kullanın. Perdeleriniz kalın, yattığınız oda muhakkak karanlık olsun.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (6)
10. Heterosiklik aminlerden kaçının. Bunlar etin yüksek derecelerde pişmesiyle oluşur. .En sık, ızgara mangalda, füme ya da yanmış olan etlerde bulunur. Izgara yaparken düşük sıcaklıklar kullanın ve et termometresiyle sıcaklığı kontrol edin.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (7)
11. Suyu arındırmak için filtre kullanın.meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari (8)
12. Yemekleri plastik kapta pişirmekten ve plastik şişeden su içmekten kaçının. Yapılan araştırmalar plastik şişelerin kanseri tetikleyici rol oynayabileceğini saptamıştır. meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.






YAZININ DEVAMI ==> Meme Kanseri Olmamak İçin Neler Yapmalı?
Meme Kanseri Olmamak İçin Neler Yapmalı?
Meme Kanseri Olmamak İçin Neler Yapmalı?
LihatTutupKomentar