-->

Nar tansiyonu yükseltir mi, düşürür mü?

nar_tansiyonu_dusururmu_yukseltirmi (2)

Nar, sonbahar aylarının en sevilen meyveleri arasında yer alır. Nar suyu tansiyonu yükseltir mi, düşürür mü? makalemizde bu meyvenin tansiyon hastalığı üzerindeki etkilerinden bahsettik.


Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre, 2 hafta boyunca nar suyu tüketen hiper tansiyon hastalarının, tansiyonlarını düşürüp kontrol altına alabildikleri ve nar suyunun kalp-damar sağlığı üzerinde çok olumlu etkilere sahip olduğu gözlemlendi.


Proje araştırmacılarından biri olan Sediqeh Askari-Dastjerdi, çalışmanın 30 ile 60 yaş arasındaki hastalar üzerinde gerçekleştirildiği ve iki hafta boyunca günde bir defa 150 ml (1,5 çay bardağı) taze nar suyu tüketen hastaların, içmeyenlere göre daha düşük sistolik ve diyastolik kan basıncı değerlerinde olduğunu sözlerine ekledi.


Dr. Sediqeh Askari-Dastjerdi ayrıca nar suyunun kalp hastalıkları risk faktörlerini azalttığını, kalp sağlığı üzerine de çeşitli olumlu etkilerinin bulunduğunu bilidrdi.
Hipertansiyon birinci basamakta hastalarda en sık görülen hastalıktır.
Nar, anti-aterosklerotik özelliklere sahiptir, tanen açısından zengindir, anti-yaşlanma etkileri ve güçlü anti-oksidatif özellikleri vardır.


Nar suyunun kan basıncını kontrol altına alan doğal bir yöntem olarak kabul edilmesinin pek çok sebebi vardır. İşe o nedenlerden bazıları


  • Nar, potasyum bakımından zengin bir meyvedir. Sodyum, su tutma ve daha yüksek kan basıncına neden olan bir mineraldir, nar, içerdiği yüksek potasyum özleri sayesinde vücudunuzdaki sodyum miktarını dengeler, tansiyonunuzun yükselmesinden sizi korur.

  • Nar ayrıca tam bir folik asit deposudur, bu özelliği ile kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

  • Nar, ACE enziminın doğal bir inhibitörü yani önleyicisidir. vücut tarafından doğal olarak üretilen bu enzim, genellikle yüksek basıncından sorumludur.

  • Doymamış yağ asitlerinin emilimini düşürür. Böylece bedende daha az viseral yağ birikimi, gerçekleşip, yüksek tansiyon eğilimleri olan kişiler de tansiyon yükselmesi riski azalır.

İskoçya’nın Queen Margaret University, Edinburg araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre deneklerin %90’ınında 4 haftalık bir nar suyu terapisinden sonra düşük kan basıncı seviyeleri gözlemlendir..
Bu çalışmanın bir parçası olarak her tüketilen nar suyu miktarı 500ml yani 2 su bardağı idi. Doğal olarak – bu miktar günlük tüketimi güvenli doz olarak kabul edilebilir.


Nar suyu nasıl çıkarılır?
1.Yöntem


Narın tanelerini ayıklayıp,  ince delikli bir eleğe koyup, kaşıkla yahut parmaklarınızla bastırın.


2. Yöntem
Nar ortadan ikiye kesip, meyve sıkıcağında sıkın.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir


nar_tansiyonu_dusururmu_yukseltirmi (3)





YAZININ DEVAMI ==> Nar tansiyonu yükseltir mi, düşürür mü?
Nar tansiyonu yükseltir mi, düşürür mü?
Nar tansiyonu yükseltir mi, düşürür mü?
LihatTutupKomentar