-->

Narın Cilde Faydaları Ve Narla Cilt Bakımı

narin_cilde_faydalari

Sağlıklı ve genç görünen bir cilde sahip olmak istiyorsanız, bunun için yapabileceğiniz en önemli ve etkili şeylerden biri, meyve ve sebze açısından zengin bir diyet programı sürdürmekdir. Narın cilde faydaları ve narla cilt bakımı makalemizde bu harika meyvenin cildinize ne gibi kazanımlar sağladığından bahsettik. Sebze ve meyveler değerli anti-aging (yaşlanma karşıtı) etkileri ve antioksidan özleri sayesinde cildinizin her zaman taze ve güzel kalmasına yardımcı olacaktır. Yediğiniz tüm yiyecekler, cildinizin elastikiyetini, pürüzsüzlüğünü, güneş hasarını, akne ve ince çizgilerin görünümünü etkiler. Cildinize yararlı olan meyvelerden biri de nardır.


Antioksidanlar
Nar, antosiyaninler ve hidrolize edilebilir tanenler gibi güçlü antioksidanla antienflamatuar bileşikler açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin yıkıcı etkilerinden vücudu korumakla vazifeli bitkilerde bulunan maddelerdir. Serbest radikaller, normal hücresel fonksiyonlara saldıran, sağlık için olumsuz etkiye sahip, son derece reaktif moleküllerdir. Günlük hayatınızda maruz kaldığınız serbest radikaller arasında yiyeceklerdeki katkı maddeleri, meyve ve sebzelerdeki böcek ilaçları, herbisit ve sigara dumanı sayılabilir.


Cilt kanseri
Güneşten gelen UVB radyasyon ışınlarının, yaşlanma ve deri kanseri dahil olmak üzere sağlığa pek çok zararlı etkisi vardır. UVB hasarına karşı doğal koruma sağlamanın yollarından biri de yeterli antioksidan alımından geçer. Narda bulunan antosiyaninler ve tanenler güçlü anti-oksidan ve anti-tümör özelliklerine sahiptir. “Experimental Dermatology,” dergisinde,Haziran 2009 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, Dr. Faruk Afak ve arkadaşları tarafından UVB ışınlarına yol açtığı hasara karşı nar suyu ve sıvı yağların etkisini incelenmiştir. Araştırma sonucuna göre nar suyu ve sıvı yağlar, güçlü antioksidan faaliyetleri ile kişiyi UVB hasarından koruyor.


Narla Cilt Bakımı
Nar suyu kuru ciltler için de harika sonuçlar sağlar. Omega 3 yağ asidi grubundan olan punisinik asit içeriği sayesinde nemi cilde hapseder. Küçük moleküler yapısı, cilde derinlemesine nüfuz eder, ve cilde bol nem ve hidrasyon kazandır. Böylece kuru ve tahriş olmuş cildi yatıştırır. Nar suyu çok yağlı ve sivilce eğilimli olan ciltler için de faydalıdır. Yağlı cilt üzerinde nar suyu uygulamak sivilce çıkmasını engeller ve sebum üretimini kontrol altına alır.


Anti-enflamatuar
Yapılan bir dizi çalışma, narda bulunan antosiyaninler ve hidroliz tanenlerin anti-enflamatuar yani iltihap önleyici özelliklerde olduğu tespit etti. “Enflamasyon Dergisi” nin Ocak 2009 sayısında yayınlanan Zafar Rasheed ve meslektaşları tarafından yapılan bir araştırma, narın mast hücreleri ve basopils üzerinde etkisini incelemiştir.
Sonuç olarak nar suyunun inflamatuar etki göstererek, iltihabı önlediği belirlenmiştir.


Günde 350 ml (1 su bardağı+1 çay bardağı )miktarında nar suyu içmeniz günlük C vitamini ihtiyacınızın %40’ını karşılar. Ayrıca, nar suyu vitamin A, E ve folik asit bakımından zengin de bir kaynaktır. Narda bulunan tüm bu besin öğeleri cildi yaşlanmaktan, akneden ve her türlü cilt hastalığından korur, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir


 





YAZININ DEVAMI ==> Narın Cilde Faydaları Ve Narla Cilt Bakımı
Narın Cilde Faydaları Ve Narla Cilt Bakımı
Narın Cilde Faydaları Ve Narla Cilt Bakımı
LihatTutupKomentar